Најпосећенија бања у Србији коначно добила нови паркинг простор: 11 милиона страног капитала уложено у лечилиште у Горњој Трепчи, а сада се добија и инфраструктунра мрежа на коју се чекало деценијама

Чачак - Атомска бања у Горњој Трепчи поред Чачка једна је од најпосећенијих локација у Србији, а управо у поднођје Вујна на лечење долазе посетици из читавог света. У ову бању уложено је 11 милиона евра страног капитала, а локална самоуправа решава деценијске проблеме недостајуће инфраструктуре који се односи пре свега на градњу фекалне канализације и паркинг простора.

„Они који долазе у бању превасходно због лечења, имају потребу за коришћењем колица за особе са инвалидитетом и других помагала, а с обзиром да бања у географском смислу нема велике могућности за ширењем, на нама је да прилагодимо и створимо добре услове за људе који се овде лече, највише од мултипле склерозе”, рекао је МилунТодоровић, градоначелник Чачка.
Он је истакао да је један од урађених пројеката нови паркинг у центру Атомске Бање на око 1000 метара квадратних са 38 паркинг места.

14.09.2022.


Fotografije