„Главом до циља 2019“ вози се 8. јуна

Златибор - Предстојећег викенда на Златибору одржава се други по реду аутослалом „Главом до циља - Златибор 2019“, а у организацији Аутомобилског спортског удружења „Златибор“. Програм такмичења заказан је за суботу 08. јуна, а стаза на којој се трка одржава налази се надомак магистралног пута, на кружном току на скретању за ово познато туристичко место, које припада општини Чајетина.

Већ сада влада огромно интересовање за ову трку, видећемо и многе дебитанте, а са правом можемо очекивати да ће бити надмашен број учесника од прошле године.

Такмичење се бодује за Национални и Отворени шампионат Србије у дисциплини аутослалом, као и Куп Фића, а ово је пето такмичење по реду ове сезоне. Рок за пријаве је у току, а незванично сазнајемо да можемо очекивати и многе госте из региона, упркос томе да се трка не бодује за неки међународни шампионат.
Верификација и технички пријем заказани су од 07.00 сати до 09.30. Први тренинг требало би да почне у 10.45 који је слободан, а одмах затим и други у 11.30 који је званичан и на коме ће се мерити време. Након кратке паузе старт прве трке ја заказан за 13.15, друге у 14.15 и треће у 15.15 часова, од којих ће се две узимати за набољи пласман по правилнику дисциплине.

Церемонија доделе признања биће уприличена на Краљевом тргу на Златибору од 18.00 сати, а организатор је за најбрже обезбедио и вредне награде.
Стаза „Потоци“ на којој се вози је дуга 980 метара, ширине 5 метара на најужем делу и сачињена је од 5 дуплих капија, 25 чуњева у 3 слалома и једне шикане, са три препреке.

РИНА

07.06.2019.


Fotografije