Isplivale nove informacije o tragediji: Požnat uzrok pada helikoptera u Iranu u kome se nalazio predsednik Ebrahim Raisi     ·     Smeće se više gomilati neće: Od danas se iz Čačka odvozi na kraljevačku deponiju, svaki dan na Transfer stanicu stigne oko 150 tona otpada ali građani nemaju razloga za brigu (FOTO)(VIDEO)     ·     Kakva prelepa slika u ariljskim selima: Na stotine planinara krenulo u akciju od Dobrača do Brekova, u prirodnim lepotama Srbije uživaju i stari i mladi (FOTO)     ·     Ministarka Djedović razgovarala sa ambasadorkom Rumunije     ·     Menjali grad za malo srpsko selo: Stefan kupio kuću u Kukićima za 10.000 evra, pokrenuo sopstveni biznis sa strugarom i kaže - ovo je najbolja odluka koju sam doneo (FOTO)     ·     Nije im do slavlja - otkazana proslava polumature, a učenicima prete sankcije za teži prekršaj: Ovo je epilog požara u osnovnoj školi, đaci bakljama zapalili krov     ·     Uhapšen taksista u Beogradu: Devojku (18) dodirivao u automobilu i vulgarno joj se obraćao     ·     U Srbiji toplo, lokalno kiša i pljuskovi sa grmljavinom     ·     Neverovatna nezgoda u Užicu: Vozač seata naleteo na otvorenu šahtu i isprevrtao se na putu     ·     Prve slike spašavanja kod Mionice, teren jako nepristupačan: Vatrogasci konopcima izvukli ženu iz provalije duboke 50 metara (FOTO)     ·     Oni imaju preko 50 godina ali bez problema pešače na stotine kilometara: Igor, Novica i Ostoja krenuli peške od Romanije do Krfa, žele da pomognu izgradnju kampa Svete Srbije (FOTO)(VIDEO)     ·     Drama u selu Struganik: Žena pala u provaliju duboku oko 60 metara, vatrogasci-spasioci izvlačili je konopcima     ·    


Autor: RINA.rs


Иво Цар је потпуно оправдао своје име, за овавку идеју му је требало пола године: Саградио је бајку на планини Рудник, Ивица и Марица су нови становници чувеног српског Холивуда (ФОТО)


Рудник – Готово да нема детета које није чуло за Ивицу и Марицу и чувену кућицу у шуми направљену од чоколаде са прозорима од шећера. Ова позната бајка која је незаобилазни детаљ свачијег детињства испричана је на један јединствен начин и то на Руднику, познатој српској планини где се налази „Холивуд“ место које плени својом лепотом и атрактивном понудом. Иван Јаковљевић или како су га овдашњи мештани назвали „Иво Цар“ оправдао је дословце свој надимак и за крај где живи учинио је много. Својом домишљатошћу и креативношћу од обичне ливаде направио је Холивуд на српски начин – место где се сваке године окупља на стотине туриста.

 

Али ту није стао, већ сваке сезоне управо на овом месту осмисли неки нови детаљ који ће их на чувену српску планину поново довести. Овог лета, на Холивуду ‘никла’ је нећете веровати, кућица од чоколаде а испред ње бака и Ивица и Марица.

 

„Жеља ми је била већ неколико година уназад да бајку ‘Ивица и Марица’ илуструјем тј. изградим онако како је ја видим. То ми је омиљена бајка из детињства, па је највећи мотив за изградњу било баш то. У изградњи су учествовали сви из моје породице, највише отац Зоран који ми је помагао у заваривању металне конструкције од које је, у основи, изграђена кућица од слаткиша. Комшија Драган ми је помагао у изради крова који смо направили од ОСБ табли и теголе. Након шест месеци посвећеног и напорног рада, напокон сам завршио нови пројекат и бајку дочарао на јединствен начин“, рекао је за РИНУ, Иван Јаковљевић са Рудника.

 

Пола године је било сасвим довољно Ивану и његовим најближима да ту идеју спроведу у дело. Кућица као и три главна лика ове бајке употпунили су туристичку понуду Холивуда која је првенствено намењена деци.

 

„Овде је доста различитих детаља за децу, Холивуд је урађен тако да има мотива и за старије па је боравак на овом месту идеалан за породице са најмлађим члановима. Покушали смо и верујем да смо успели, посетиоци ће дати своју оцену за наш нови детаљ на планини. Уложили смо максимум труда и идеја да слику из бајке пренесемо у оригиналу. Ивица, Марица и бака изграђени су од арматуре на коју је постављена танка мрежа и на њу касније свеж малтер који је обликован специјалним алатом за вајање. Када су се скулптуре осушиле, офарбао сам их акрилним бојама за бетон“, објашњава Иво.

 

Овај домишљати Рудничанин исказао је захвалност првенствено својим родитељима, супрузи и деци који су имали слуха за његове идеје. Како је рекао у будућности на овом месту посетиоце очекује још низ новитета који ће боравак на српском „Холивуду“ учинити незаборавним.

 

РИНА


19.09.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO