Isplivale nove informacije o tragediji: Požnat uzrok pada helikoptera u Iranu u kome se nalazio predsednik Ebrahim Raisi     ·     Smeće se više gomilati neće: Od danas se iz Čačka odvozi na kraljevačku deponiju, svaki dan na Transfer stanicu stigne oko 150 tona otpada ali građani nemaju razloga za brigu (FOTO)(VIDEO)     ·     Kakva prelepa slika u ariljskim selima: Na stotine planinara krenulo u akciju od Dobrača do Brekova, u prirodnim lepotama Srbije uživaju i stari i mladi (FOTO)     ·     Ministarka Djedović razgovarala sa ambasadorkom Rumunije     ·     Menjali grad za malo srpsko selo: Stefan kupio kuću u Kukićima za 10.000 evra, pokrenuo sopstveni biznis sa strugarom i kaže - ovo je najbolja odluka koju sam doneo (FOTO)     ·     Nije im do slavlja - otkazana proslava polumature, a učenicima prete sankcije za teži prekršaj: Ovo je epilog požara u osnovnoj školi, đaci bakljama zapalili krov     ·     Uhapšen taksista u Beogradu: Devojku (18) dodirivao u automobilu i vulgarno joj se obraćao     ·     U Srbiji toplo, lokalno kiša i pljuskovi sa grmljavinom     ·     Neverovatna nezgoda u Užicu: Vozač seata naleteo na otvorenu šahtu i isprevrtao se na putu     ·     Prve slike spašavanja kod Mionice, teren jako nepristupačan: Vatrogasci konopcima izvukli ženu iz provalije duboke 50 metara (FOTO)     ·     Oni imaju preko 50 godina ali bez problema pešače na stotine kilometara: Igor, Novica i Ostoja krenuli peške od Romanije do Krfa, žele da pomognu izgradnju kampa Svete Srbije (FOTO)(VIDEO)     ·     Drama u selu Struganik: Žena pala u provaliju duboku oko 60 metara, vatrogasci-spasioci izvlačili je konopcima     ·    


Autor: RINA.rs


Они су читав Чачак оставили у чуду, познато ко је налепио умрлицу краљици Елизабети у центру града: Група младића одушевљена њеним ликом и делом, желели да јој одају почаст


Чачак - Иако су хиљадама километара далеко од њеног краљевства, житељи града на Морави на несвакидашњи начин опростили су се од краљице Елизабете. На неколико места у граду освануле су необичне умрлице како би се одала почаст преминулој владарки. Сви су се питали ко стоји иза ове идеје, а испоставило се да је то група младих Чачана. 

"Годинама уназад шалили смо се на рачун њених година, били смо одушевљени њеним духом, живот, увек су око тога били неки вицеви и шале. Идеју смо добили још када је у стотој години умро принц Филип и рекли смо када буде умрла краљица ставићемо читуљу у Чачански глас, међутим то би нас коштало чак и до неколико хиљада динара, што је много, јер ми смо углавном студенти. Размишљали смо и на крају дошли на идеју да сами направимо умрлице и излепимо их по граду, па смо тако и урадили", рекао је један од идејних твораца необичне идеје.

На најпрометнијим местима у граду на Морави ових дана могла се видети умрлица, некима је то изгледало као глуп, дечији потез, док су други то схватили као начин да се најдуговечнијем монарху новије историје ода почаст. 

Доста људи је видело ово у граду, али пре свега на друштвеним мрежама и то је све кренуло као једна добра фора. Људи се обично ових дана нашале на рачун нас Чачана, па кажу да смо небески народ. Није нам циљ био да некога исмејемо, реакције су подељене, неки су то схватили као шалу, а они који су против свега тога, пре свега тих историјских дешавања, они су то схватили крајње озбиљно и били су против тога", каже млади Чачанин.

Он додаје да је ова опција далеко јефтинија варијанта од одласка на сахрану, на којој се скупило ма хиљаде људи из свих делова света. 

РИНА


19.09.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO