Тужан крај романсе попадије и црквењака

Чачак – Основни суд у Чачку изрекао је казну од два месеца затвора, условно на једну годину, Зорану Н. (55) из Фаркаждина у Банату, због кривичног дела угрожавања сигурности. Суд је, поступајући по оптужном предлогу Основног јавног тужилаштва у Чачку, утврдио да је он у децембра 2016. у размаку од пет дана послао исто толико претећих порука Сањи Ц. из Чачка у којима стоји, поред другог: „Ово ти је задња опомена...Рок истиче, сат откуцава...Вечерас донеси 3.000 евра или сноси последице, обав. Сама, пратимо те...”

Окривљени је у одбрани пред судијом признао да је оштећеној послао све поруке наведене у оптужном предлогу и појаснио да је до свега дошло зато што је био у љубавној вези са оштећеном.

У образложењу пресуде наведен је његов исказ „да је био у емотивној вези са оштећеном, да су се упознали у Фаркаждину где је сада бивши супруг оштећене био прота а окривљени црквењак, а оштећена често долазила у кућу код њега и његове супруге и да је оштећена у једном тренутку свог супруга пријавила за насиље у породици због чега је овај био у притвору. Окривљени је због емотивне везе са оштећеном решио и пристао да напусти своју породицу и оде са њом у Чачак да ту живи...

Навео је да је због љубави са оштећеном продао имање у Фаркаждину, да је првобитно уз помоћ оштећене изнајмио стан у Лучној згради у Чачку са покућством које је било власништво оштећене, да је она ту свакодневно долазила, да је он одлазио и код њених родитеља у оближње село код Чачка, где је једно време и помагао у неким радовима...

Оштећеној је у више наврата давао новац и због ње подигао кредит у `Опортунити банци`, продао земљу у Фаркаждину за износ од 6.300 евра, да му је оштећена тражила и 7.000 динара за неки дрон. Наводи да је у једном тренутку оштећена захтевала од окривљеног да он повреди оца њеног бившег супруга ножем који му је она дала, али да је у једном тренутку схватио о чему се ради...
После тога вратио се у Фаркаждин, али и дан данас оштећена са непознатих бројева телефоном позива окривљеног и његову супругу која се у међувремену разболела, и навео да му је цела ова ситуација упропастила живот и породицу и само жели да агонија престане. Истиче да га је срамота због свега овога и када је схватио да оштећена нема искрене намере према њему, тражио је да му врати новац...”
Оштећена је пред судом првобитно негирала да је узимала новац од окривљеног нити да је са њим била у емотивној вези, али тај исказ суд није прихватио оценивши да је била „недоследна, контрадикторна и оставила утисак особе која не говори истину, да је окривљеног искористила емотивно и материјално”.
У образложењу је, такође, наведено:

„Ценећи одбрану орквиљеног суд је исту прихватио у смислу признања да је послао СМС – ове као и у погледу односа са оштећеном, чињеници да је због те љубави решио да остави и породицу, прода земљу и подигне кредит, све зарад љубави”
и да је поруке упућивао „схвативши да је оштећена искористила његова најчистија и најискренија осећања”.
Пресуду је јавно објавио Основни суд у Чачку.

РИНА

07.06.2019.


Fotografije