Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Деда спремио за сахрану, лопов однео


Лучани - Жарко Ракићевић (88) из драгачевског села Губеревци није ни наслућивао да ће му све што је за живота штедео по старе дане неко однети. У старој породичној кући живи сам, док су му у дворишту син Раде и снаја.

„Знао сам да има новца, позајмљивао ми је кад год би ми затребало, али не само мени већ сваком коме је требало. Радим у Чачку и путујем сваког дана на посао рано а враћам се касно. Некада жена остане са њим у селу а некада крене са мном до града. Ништа Жарко није приметио до недеље, док нисмо требали да идемо на неку свадбу у Црну Гору и када је пошао да нам донесе новац видео је да му нема старог кофера у коме је држао све своје вредности. Преко пола века он ту држи не само паре, већ и папири од земље и још нека документи”, рекао је за агенцију РИНА Жарков син.

Раде, прича да деда никада не закључава кућу преко дана јер је увек у њеној близини, чува краву и бере јагоде, а ноћу када крене да спава заклопи рајбер.

„Претпостављамо да је кофер украден на Спасовдан јер је Жарко тада био сам, супруга и ја нисмо били ту. Међутим није он одмах приметио да кофера нема већ тек у недељу ујутру када су му затребале паре. Рекао ми је да је било сигурно око 100.000 динара и око 1.800 евра. Оно што је мени криво је да неко има храбрости да узме човеку који је скупљао од пензије за старе дане. Ни он ни ја не упиремо прстом у некога, јер не знам ко би могао тако нешто да уради. Сигурно је само да је особа знала за кофер, а то значи да је од деде позајмљивала новац”, казао је Раде.

РИНА


13.06.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO