Kraj agonije se nazire: Ugašeno 70 posto požara na telu deponije Duboko kod Užica, termovizijski dronovi locirali žarište     ·     Oni imaju preko 50 godina ali bez problema pešače na stotine kilometara: Igor, Novica i Ostoja krenuli peške od Romanije do Krfa, žele da pomognu izgradnju kampa Svete Srbije (FOTO)(VIDEO)     ·     Ne zanima ih cena goriva, oni voze - na struju: Na Zlatiboru na deset lokacija postavljeni punjači za električna vozila, punjenje na nekoliko njih potpuno besplatno     ·     Vodeni topovi i jake sirene: Vatrogasci iz Podgorice kolegi priredili nesvakidašnji ispraćaj u penziju, ovako svoj radni vek završavaju samo pravi heroji (VIDEO)     ·     Tragedja u Valjevu: Nastradao mladić star 18 godina kad je vozeći automobil sleteo sa puta i udario u drvo, jedan dečak teško povređen     ·     Upadao u stanove kroz otvorena balkonska vrata i prozore pa nosio sve što se našlo pod rukom: Razbojnik uhašen u Budvi zbog tri teške krađe     ·     On napravi skoro 100 tepsija bureka u jednoj smeni: Ljuboje je čuveni pekar iz Čačka i kaže - mladi neće ovo da rade, čim uprljaju malo više ruke idu na izlazna vrata (FOTO)     ·     Počeli radovi na izgradnji puteva na Pešterskoj visoravni     ·     Za 12 sati na putevima u Srbiji poginulo 5 osoba     ·     U Horgošu uhapšene četiri osobe     ·     Ne mogu stići da proizvedu koliko im traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Pet botaničkih bašta postavlja se na planini Zlatar: Fantastične vesti za sve ljubitelje popularne srpske planine, ovog leta uživanje u novim sdržajima     ·    


Autor: RINA.rs


Чудотворни противотров за гљиве отровнице и лек за многе болести: Милан на побрђима Косјерића пронашао биљку у народу познату као Гујина трава, она диже из мртвих (ФОТО)


Косјерић - У српском народу надалеко је позната природна медицина, којој прибегавамо када и доктори дају најцрње прогнозе. Због таквог виђења Косјерци воле да кажу да и не иду у апотеку, јер лек за свако бољку проналазе на пропланцима своје општине. Милан Божовић као врсни познавалац травки годинама уназад испитује их и користи као спас за своје здравље, а до невероватног открића дошао је када је убрао Гујину траву у народу познату као Сикавица.

 

- Мислио сам да то код нас не расте и да нема. Случајно сам нашао ову биљку само на једном месту у косјеричком селу Субјел на 650 метара надморске висине. Сикавица расте на скривеним местима и онај ко не познаје народну медицину тешко је може препознати. Најбоље се показала као противотров за најотровије печурке, као што су зелена пупавка, бљувара или лудара које се једу само једном. Али поред тога она лечи проблеме са желуцем, мокраћним каналима и другим бољкама - рекао је Милан за РИНУ.

 

Да је сикавица изузетно делотворна, Милан се уверио на примеру свог пријатеља, који се након вишегодишњих мука и здравствених проблема излечио управо помоћу ове ретке и чудотворне биљке.

- Мој пријатељ је имао проблем са срцем и јетром, знајући за њена лековита својства за Гујином травом трагао је месецима. Осим овде у Косјерићу пронашао ју је још и на Златибору. Месецима је конзумирао као чај и излечио се, сви параметри су му били знатно бољи", каже Милан и открива рецепт који диже из мртвих.

 

- Довољно је да плод ове биљке ставите у флашу са водом, она може стајати и неколико месеци, препоручљиво је да што дуже стоји као би више испустила лековитих својстава - истакао је Божовић.

 

Он још једном истиче да је природа најбоља апотека, а делотворни лекови свуда око нас. Само, пре потраге треба се упутити шта која биљка лечи. Поред Гујине траве пропланци Косјерића богати су и рујем, за чије листове кажу да су добри као антисептик. Због тако богатог биљног света, управо је многимаа то био разлог због ког су напустили велеград и населили побрђа око ове општине Златиборског округа.

РИНА


26.10.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO