Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Почело чишћење реке Лупњаче: За 10 дана биће могуће купати се на Морави


Чачак – Након што је потврђено да масне флеке које загађују Западну Мораву долазе из  Лупњаче, данас је започето машинско чишћење ове реке измуљавањем корита и уклањањем отпада.

“Очистићемо око два километра корита, након чега ће бити извршена дезинфекција. Планирано је да радови буду готови за три, четири дана, уколико нас време послужи”, рекао је начелник Штаба за ванредне ситуације, Братислав Зечевић.

Он истиче да су остварили договор и са директором компаније “Слобода” о чишћењу реке Лупњаче у кругу фирме.

,,Наноси су кренули од улива у Мораву, а у кругу компаније “Слобода” има доста материјала у речном кориту. Добили смо одобрења директора, да уђемо у круг ове компаније и да реку третирамо машински. Уз помоћ “Комуналца” испирићемо речно корито. Третирање ћемо вршити хемијским елементима који су биоразградиви и који ће све што је штетно по живот и здравље људи уништити”, нагласио је Зечевић.

 Он очекује, да уколико радови буду текли по плану, да ће у року од 10 дана започети купалишна сезона на градској плажи.

РИНА

 

 


17.06.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO