Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·     Jeziva tuča u Novom Pazaru: U sred bela dana čovek prebio dečaka u servisu mobilnih telefona, odmah je uhapšen i sproveden u stanicu     ·     Drogiran napravio pravi karambol u Tutinu bez vozačke dozvole: Na raskrsnici udari u mercedes, na svu sreću niko nije povredjen     ·    


Autor: RINA.rs


Камиони су претоварени дрвима, уништавају нам нов асфалт који смо деценијама чекали: Мештани рудничког села Војковци забринути, прете блокадом пута


Топола, Рудник – Мештани села Војковци подно планине Рудник чекали су асфалт преко четири деценије и коначно га добили прошле године. Ипак, њихова срећа кратко је потрајала јер тешки камиони натоварени дрвима прете да униште деоницу пута која им је од великог значаја. Оштећења на коловозу већ су видљива, а житељи се плаше да не буду још већа.

„Асфалт који смо добили, за мештане из горњег краја села је злата вредан, нарочито у зимском периоду, али нашој радости брзо је дошао крај. Ових дана врши се експлоатација шума на деоници Војковци – Горња Трешњевица и за одвоз трупаца користе нови асфалтни пут . Сваки дан овуда пролазе камиони са приколицама који се неконтролисано товаре и преко 40 тона укупне масе, иако имају алтернативан правац према Аранђеловцу“, кажу мештани.

Они истичу да су две општине Топола и Горњи Милановац упознате са проблемом јер се пут налази на територији обе општине. Због проблема са којим су суочени како кажу, принуђени су на радикалне потезе и блокаду пута.

„Иако је ових дана лошије време то их не спречава да превозе трупце и већ је дошло до оштећења пута. Нама за решавање проблема не преостаје ништа друго осим блокаде, док надлежне инспекцијске службе не изађу на терен и процене колика је носивост безбедна за транзит овом деоницом, јер даље чекање и превоз могу да изазову непоправљиве последице. Незванично смо сазнали да ће бити посечено 6000-7000 кубика дрва а превоз толиког терета сасвим сигурно ће уништити асфалт“, истичу забринути Војковчани.

Како су најавили пут ће блокирати првог наредног дана када камиони крену овом деоницом како би спречили даља оштећења на новом асфалту.

РИНА


19.11.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO