Ženski polni organ uklesan u steni kod Tivta, ko ne može da se oženi ovde dolazi: Vozači u neverici gledaju šta se nalazi pored puta, dok meštani trvde da je mesto magično (FOTO)     ·     Oprez ako ste pili ovaj čaj, odmah otiđite kod doktora: Krivična prijava protiv pet muškaraca i dve žene iz Novog Pazara, prodavali proizvod za mršavljenje štetan po zdravlje     ·     Šansa za posao u Vojsci Srbije: U centru Ivanjice biće održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem     ·     Srbija i Grčka razmenjuju iskustva u digitalizaciji: Razvoj elektronskih usluga i infrastrukture     ·     Kalcitna groznica trese jug Srbije, a na zapadu se ovaj poludragi kamen decenijama kopa i koristi: Čuvene zanatlije otkupile svetlucavi majdan, stavljaju ga u posuđe koje prepoznaje čitav svet (FOTO)     ·     Porodice Petrović i Radisavljević u nagradnoj igri „Узми рачун и победи“ dobili stanove     ·     U Čačku održana konferencija u okviru inicijative „Nordijski zeleni projekat – Održiva rešenja za Srbiju”     ·     Odbranićemo Kosovo i Srbiju od vas, Vučić: Cirkus poslanika opozicije naneo ogromnu štetu Srbiji     ·     Gljiva koja je ratnicima Džingis Kana davala energiju i zdravlje danas se uzgaja u tegli i u Srbiji: Kombuha je pravo lekovito čudo, eliksir mladosti i dugovečnosti (FOTO)     ·     Poklanjam dve kuce, restoran i imanje: Neverovatna odluka Milana iz Lazarevca, decenijama radio na zapadu i sada želi sve što ima da prepiše poštenim i vrednim ljudima, uslov je samo jedan (FOTO)(VIDEO)     ·     Solarni paneli stižu i u gornjomilanovačke kuće: Po prvi put potpisani ugovori za subvencije za ugradnju solarnih panela na teritoriji ove opštine     ·     Episkop žički Justin u nedelju 5. februara služiće Svetu arhijerejsku Liturgiju u crkvi Vaznesenja gospodnjeg u Pranjanima     ·    


Autor: RINA.rs


Користе га да би се доказали у успели прећи, а сваки корак овде може бити фаталан и кобан: Наложено рушење висећег моста преко Западне Мораве у Овчар Бањи, некада спајао села Дљин и Тучково а сада је руина (ФОТО)


Чачак - Прошло је више од месец дана кад је на висећем мосту у Овчар Бањи сошло до трагедије, а након тога под лупу су стављени сви висећи мостови на овом подручју. Након извештаја са терена мост који је већ десет година ван употробе, а спајао је је села Дљин и Тучково сада ће бити срушен. Грађевинска инспекција издала је овај налог, са образложењем да је за овакве мостове најбоље решење њихово рушење јер би било који покушај прелаза, евентуално од стране неког авантуристе жељног доказивања могао бити кобан.

- Мост је ван употребе неких десет година. На самом мосту се може видети да је дотрајао и да нема приступних степеница, да је газиште које је служило за прелазак преко моста већ пропало. Сматрам да овај мост треба порушити јер нема ни безбедну излазну страну, изјавио је за РИНУ грађевински иснпектор Зоран Крљанчевић.

Он додаје да без обзира на видно лоше стање и опасност која прети, има оних који се осмеле на прелаз преко овог али и других оштећених висећих мостова, оглушујући се о истакнуте забране и упозоравајуће табле.

- Људи који прелазе преко мостова, да ли то била омладина која се такмичи желећи неки изазов и као некакво доказивање, морају знати да може доћи до повреда, кобних и трагичних завршетака, истакао је он.

Ипак, грађани ове драгачевске општине подељеног су мишљења да ли овај мост који је у фази распадања, треба обновити или трајно сруштити.

- Лако је нешто срушити, треба сачувати и обнављати, сви знамо када су мостови у питању да они спајају не само две тачке већ и људе. Са друге стране можда је боље спречити на време а не лечити ране, да не би дошло до неке трагедије као у Овчар Бањи - поручују Драгачевци.

Поред моста у Лучанима, још седам мостова предвиђено је за рушење у местима Велико Градиште, Лесковац, Куршумлији и четири у Зајечару.

РИНА


22.11.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO