Bombe padale kao kiša, jedna od glavnih meta bilo je ovo mesto: Nema stajanja ni po aprilskom snegu, vrši se razminiranje aerodroma Ponikve kod Užica (FOTO)     ·     Vučević: Na vojnoj vežbi Vihor 2024. preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije     ·     Velike gužve na biralištima u Hrvatskoj     ·     Nevreme odnelo krov, ali ove godine spremno da primi mališane: Najbolji đaci iz Priboja i Prilužja sa Kosova, kao i osobe sa invliditetom imaće besplatno letovanje (FOTO)     ·     Plati, pa se klati: Od sada javna imovina oštećena u saobraćajnim nezgodama popravlja se o trošku lica koje ju je izazvalo, nova praksa JP Gradac     ·     Vozaču golfa se bore za život, dok su svi ostali stabilno: Šest osoba je povredjeno u sinoćnom udesu saniteta i putničkog auta kod Priboja     ·     Karambol kod Topole, sudar tri vozila u selu Desimirovac: Dve osobe povređene, jedno lice hitno prebačeno u kragujevačku bolnicu     ·     Incidenti ispred Kliničkog centra, građani naslino ulaze i napadaju zaposlene: Hitno potrebna policijska patrola koja će tokom noći da dežura ispred ove ustanove     ·     Uvek prvi na liniji odbrane Lima od smeća: Pribojski ekolozi čiste gomile otpada nakupljene na lančanicama, ružne slike sa lepe reke postaće prošlost     ·     Uleteli specijalci po nalogu i izvršili pretres: Uhapšena direktorica Agencije za sprečavanje korupcije u Crnoj Gori     ·     Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) stigli u tužilaštvo     ·     Učenica iz Srbije povređena u saobraćajnoj nezgodi na ekskurziji     ·    


Autor: RINA.rs


Нисам могао ни да сањам да ћу у кући имати воду, годинама је доносим на леђима: Дејан сам брине о тешко болесној мајци у нехуманим условима, помогли им добри људи а на пролеће ће имати и нову кућу (ФОТО)


Чачак - Тежак живот у десет квадрата, без воде у кући и у собици која прокишњава. То је била свакодневица Дејана Пајовића из села Мршинци код Чачка који сам води рачуна о својој болесној мајци. Она има дијабетес, непокретна је и четири пута дневно прима инсулин, стога Дејан не може да пронађе сталан посао пошто мора да буде ту, уз њу. Новац који заради у надницама потроши на лекове, храну стога је о адаптацији куће могао само да сања. Ипак, на његову муку нису остали неми људи који су у прилици да помогну, стога ће ова напаћена породица коначно добити боље услове за живот. По први пут Пајовићи ће у свом дому имати пијаћу воду.

,,Остварила се моја животна жеља. Ситуација је била катастрофална, 20 година сам се мучио, доносио сам воду свакодневно у бурадима. Нисам могао да сањам да ће вода бити доведена. Куће кисну, ниједна није у функцији. Ту сам са мајком у 10 квадрата. Сестра ми је умрла пре пет година, она је долазила код нас и прала нам ћебад и помагала колико је могла. Сада нема ко, ја гледам мајку сам. Морам да је пресвучем, дам терапију и идем пешке до Дома здравља по налоге. Тешко је. Понекад помогнем комшијама по три, четири сата и дају ми неки динар", каже за РИНУ Дејан.

Човек који је покренуо читаву ову акцију и први имао слуха за Дејанове проблеме је комшија и председник Савета Месне заједнице Мршинци Јовица Вучићевић. Он је истакао значај повезаности и комуникације људи у малим срединама.

„Никад се нису жалили, живели су како су морали. Дејан је можда раније требало да сигнализира да је у проблемима, али боље икад него никад. Сада када је уведена вода, ова прича је показатељ да месна заједница може да учини много за добробит својих мештана ", рекао је Вучићевић.

Пајовићи ће имати још разлога за срећу и задовољство, јер су челници града Чачка обећали да ће проблеми ове породице бити решени. Градоначелник Милун Тодоровић најавио је изградњу монтажне куће.

„Када сам сазнао за овај случај, предузели смо све што је у нашој моћи да Дејану и његовој мајци омогућимо живот достојан човека. Добили су воду са Жаочког врела, коју је целог живота доносио у бурадима. И оно што је најважније, до јуна следеће године, на Дејановом имању биће изграђена монтажна кућа од 60 метара квадратних, како би његова мајка и он имали пристојне услове за живот. Кућа ће бити финансирана из буџета Града и уз помоћ локалних привредника“, рекао је Тодоровић приликом посете.

РИНА

 


25.11.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO