Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·    


Autor: RINA.rs


Један 150 а други око 100 килограма, уливали страх мештанима: Грдосије се нашле на нишану храбрих ловаца, два вепра самца одстрељена на Сувобору (ФОТО)


Горњи Милановац - Дивље свиње претходних година праве огромне штете у домаћинствима сувоборског краја, а мештани их се плаше више него вукова и медведа. Сада им је бар мало лакше јер су храбри ловци из ЛУ "Војвода Милан Обреновић" секција из Коштунића имали и те како добар улов Успели су да одстреле изузетне примерке, два дивља вепра самца, од којих је један тежине око 150 а други око 100 килограма.

„Потерали су их ловачки пси и убрзо су били на нишану, након другог гађања . Другог, ситнијег погодио је Павле Томовић, а такође је добар примерак“, каже за РИНУ један од ловаца овог горњомилановачког удружења.

Иначе, процедура која следи након улова није нимало једноставна. Уловљени примерци прво се возе у специјалну хладњачу у Враћевшницу где ће након анализе бити установљено да ли је месо дивљачи безбедно за исхрану и тек након тога се враћа ловцима на прераду и коришћење.

"Ловци додатно плаћају 90 динара по килограму плус трофеј који се односи на кљове и то се посебно процењује, а висина износа се оцењује посебним правилником. То су та нека ловачка правила којих се сви придржавамо, јер се мора знати неки ред", додаје ловац.

Уколико анализе покажу да је месо безбедно, нема дилеме да ће од ова два устрељена дивљег вепра бити направљени килограми и килограми доброг гулаша. Сви који су га пробали кажу да је то фантастичан специјалитет.

РИНА

 


03.12.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO