Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·    


Autor: RINA.rs


Имам 74 године, али се у сваком смислу осећам као младић: Милован је најстарији Србин који се пријавио на добровољно служење војног рока, ужички Супермен не престаје да шокира својим одлукама (ФОТО)


Ужице - Он гази осму деценију живота, има 74 године али и даље помера границе доказујући да је све могуће. Милован Милутиновић из Ужица познат је као Супермен који пуном паром тренира и у позним годинама, дипломирао је прошле јесени на Факултету за физичку културу, а ове уписао мастер студије. Ни то му није било довољно, па се сада одлучио пријавити и на добровољно служење војног рока.

"Пријавио сам се у Регрутни центар Ужице, попунио пријаву која је прослеђена у војну команду у Ваљево. Истог дана сам министру Милошу Вучевићу послао сву папирологију, са молбом да ме приме у добровољно служење војног рока по други пут. Први пут сам војску служио пре више од пола века", каже за РИНУ Милован.

Љубав према отаџбини је његов први разлог за ову одлуку, али жели и омладини да буде позитиван пример како би се што више њих пријавило на служење војног рока. Како каже, физички и психички апсолутно је спреман да поново обује вијничке чизме и обуче униформу.

"Физички параметри, психички, ментални и сексуални су ми као код једног тридесетогодишњака. У мојим годинама неки су напустили овај свет, неки не могу да устану из кревета, ја желим доказати да и уколико пређете седамдесету то ништа не значи, можете живети као младић. Волео бих да омладина следи мој пример. Да живи здраво и да се не либе пријавити на служење војног рока. Ако могу ја, могу и они", каже учички супермен.

Одговор од Министарства одбране још увек чека, не би био изненађен ни да га одбију, али Милован неће одустати.

"Знам да у Уставу Републике Србије не постоји клаузула по којој може да се забрани добровољно и патриотско служење војног рока за своју земљу, за своју Србију", поручио је овај професор физичке културе.

РИНА

 


04.12.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO