Na licu mesta stigla Hitna pomoć i lekari ukazuju pomoć povredjenima: Težak udes na magistralnom putu od Nove Varoši ka Prinoju, saobraćaj je trenutno u prekidu (VIDEO)     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Stiže ekranizovana priča koja ledi krv u žilama, snima se film o ozloglašenoj “žutoj kući” na Kosovu: Potpisivali papire kao donori pa na svirep način ubijani, krv je bila svuda po podu i zidovima (FOTO)     ·     Jedna od najlekovitijih planina u Srbiji, a malo ko za to zna: Na Javor dolaze astmatičari, anemični i oni sa slabim imunitetom - iz prirodne oaze odlaze preporođeni (FOTO)     ·     Pronađeno telo podoficira Vojske Srbije koji je tokom vežbe upao u vodu     ·     Bukte požari širom Srbije: Vatrogasci se uhvatili u koštac sa plamenom izazvanim na otvorenom prostoru     ·     Teška saobraćajna nesreća u Svilajncu: Izgubio kontrolu nad vozilom pa sleteo sa puta     ·     Svetlana Dragijević majka ubice male Danke odbila da svedoči     ·     Vatreni obračun u Kolašinu: Zapaljen skupoceni audi, osumnjičeni za ovo delo prilikom hapšenja napao policajce     ·     Ekološka bomba kod Topole se konačno sanira: Nesanitarna deponija Torovi svaki čas gori, uzrok je nepažnja pojedinica koji tragaju za sekundarnim sirovinama     ·     Pune ruke posla za Hitnu pomoć tokom vremenskog rolerkostera: Najviše se javljali bolesnici koje pate od visokog pritiska i astmatičari     ·     Sinoć napadnut mladić na Autokomandi u Beogradu     ·    


Autor: RINA.rs


Ударио га наставник математике јер није знао решити задатак? Мајка основца из Ивањице тврди да је њен син претрпео насиље на часу, инцидент уздрмао читаву школу


Ивањица - Док Србију и даље тресе случај из Трстеника када је ученик наставници измакао столицу и она пала на под, још један инцидент десио се у ивањичкој Основној школи "Милинко Кушић".

Наиме, мајка једанаестогодишњег ученика тврди да је њено дете претрпело насиље јер је наставник математике њеног сина ударио пошто није знао решити задатак, а своје незадовољство исказао је на тај начин. Према њеним речима, дечак се пожалио да га боли врат кад је стигао кући због чега је попио лек, а отекли су му и лимфни чворови стога његови родитељи кажу да се неће смирити док овај случај "не истерају до краја".

О овом инциденту упознат је и директор школе, након чега су предузете све процедуре и мере које се врше у оваквим ситуацијама.

"Позвани су сви, родитељи, разредни старешина, узете су изјаве од родитеља, деце и наставника који је укључен у све то. Наравно извршена је и анонимна анкета у одељењу, тим за поступање у таквим ситуацијама заказао је састанак за насиље у школи. О овом инциденту обавештени су и ресорно министарство као и Школска управа", казао је за РИНУ Дејан Коматина, директор Основне школе "Милинко Кушић" у Ивањици.

Са друге стране, оптужени просветни радник се изјаснио да је до физичког контакта дошло, али да је то далеко од било какавог вида насиља, пренео је ивањички портал Инфо лига.

Наставник је такође био изричит да ништа нажао дечаку није урадио и да је чист пред Богом, а да надлежне иснтитуције слободно могу утврдити ко је у праву у овом случају.

Иначе, он у овој школи ради дуже од четири деценије и кроз дугогодишњи рад на пут је извео бројне генерације и на стотине ђака.

РИНА


06.12.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO