Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·    


Autor: RINA.rs


Легло змија и велика опасност за ђаке: Дуже од 15 година у дворишту чачанске Гимназије зјапи празна рупа, мештанима у куће улазе опасни гмизавци (ФОТО


Чачак - Чачанска Гимназија једна је од оних школа које служе за понос читавој Србији, међутим то исто се не би могло рећи за њено двориште јер скоро 15 година ту "зјапи" празна рупа која ничему не служи, осим за легло змија.

„Ми смо се овде доселили пре седам година, та рупа је била исто таква, а из ње повремено излазе змије које срећемо поред улице и у околним двориштима”, каже ЗА РИНУ власник радње која се налази уз ограду Гимназије у Мутаповој улици.

Мештани Ломине и Рајићеве летос су у више наврата пријављивали надлежним службама да се у њиховим двориштима налазе змије, а све ово догађа се у најужем кругу образовне установе смештене у центру Чачка, где дневно борави на стотине деце.

"Испитивање терена започето је одавно у склопу припрема за изградњу фискултурне сале за потребе Гимназије, јер је Завод за заштиту споменика из Краљева затражио да се на простору где је планирана изградња сале, прво изврше археолошка ископавања. Након истраживања остала је откривена и незаштићена јама и то тако траје дуже од деценије", кажу Чачани.

Они додају да им је нејасно због чега Гимназија до сада није енергичније реаговала у циљу безбедности ученика и пролазника.

РИНА


06.12.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO