Haos nakon utakmice u Podgorici: Verbalno se sukobili navijači a onda i igrači između sebe, odmah reagovala policija i sprečila veći incident     ·     Buktinja u širem centru grada: Zapalio se parkiran autimobil, vatrogasci na licu mesta     ·     Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)     ·     Vesić: Za obilaznicu oko G.Milanovca oko 30 miliona evra, kraj radova u septembru     ·     Pravoslavni vernici danas obeležavaju Cveti     ·     Sutra se završava prijavljivanje penzionera za solidarnu pomoć     ·     Nestvarni prirodni dragulj u srcu Srbije: Vodena pećina kod Arilja do koje retki stižu, speleolozi su istražili samo njenih prvih 200 metara za ostako se čekaju ronioci (FOTO)     ·     Poštovanje i zahvalnost za odbranu otadžbine u najtežim trenucima: 89 boraca veterana sa teritorije Čačka dobilo boračke legitimacije - brojne olakšice u svakodnevnom životu     ·     Ovo plivanje ostaće zapisano crvenim slovima: Opština Gornji Milanovac sada ima rekreativni kompleks za ponos, počeo sa radom zatvoreni bazen (FOTO)     ·     Rodile prve trešnje i to ne u maju kad im je vreme, već u aprilu: Zacrvenele se grane na stabilima u centru Topole     ·     Drama u Novom Pazaru: Mladić prvo napao pa kidnapovao devojku, policija u filmskoj potera uspela da je spase     ·     Najlepša slika Srbije na veliki praznik: Deca odevena u narodnu nošnju, okićena zvončićima i vrbovim grančicaa zapevala isrpred Crkve svetog Lazara u Ljubiću (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Немају депонију, па у реку Лим бацају шта стигну и вода све донесе у Прибој: Еколошка агонија на југозападу земље и даље траје, чишћење Потпећког језера потрајаће данима (ФОТО)(ВИДЕО)


Прибој - Нове падавине које су погодиле не само Србију, већ и Црну Гору нанеле су огромне проблеме житељима Прибоја који живе у сливу реке Лим. Око 15.000 кубика баченог смећа плута реком Лим.

- Огромна количина смећа стиже нам из Бијелог Поља, где постоје велики аутоотпади на самој обали, а отпад који не продају, бацају у реку. Поред тога, велики загађивач је и индустријска зона која доста тога доноси лошег у Лим. Када набуја, река свашта донесе jер на самим обалама има доста дивљих депонија - каже за агенцију РИНА, Синиша Лаковић из УГ "Јастреб", који ради на укљањању смећа из Лима.

Ова агонија Прибојаца према процени стручних лица потрајаће још неко време, јер је уклањање отпада из реке Лим потребно више од десет дана и то уколико нове падавине не донесу и нове количине смећа.

- Кренули смо у акцију чишћења смећа код бране Потпећ, тренутно уклањамо смеће које смо из корита извукли на обалу прошлог пута, одакле транспортујемо у Регионалну депонију Дубоко. Они нам враћају дрвну сечку коју ми дајемо топлани на биомасу у Прибоју, са које се пола града греје. У ову акцију укључила се и ЕПС који су послали камионе за извлачење, као и ресорно министарство - истакао је Лаковић.

РИНА


12.01.2023.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO