Najpoularnije izletište za praznike, broj stanovnika se tada utrostruči: Ekspanzija turizma u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, netaknuta lepota i srednjovekovni manastiri privlače goste (FOTO)     ·     Jak zemljotres pogodio Tursku     ·     Ovo će biti crnogorski Zigi: Vatrogasci-spasioci iz Nikšića po prvi put u istoriji dobili psa obučenog za spašavanje ljudi iz ruševina, Pan je stigao iz Slovenije i ima 20 meseci (FOTO)     ·     Pre 16 godina nije postojala nijedna firma, danas tu posluje 20 uspešnih kompanija: Svilajnac se digao kao Feniks iz pepela i postao privredni lider okruga, otvorene pozicije za stotine radnih mesta (FOTO)     ·     Mesecima pratili dilere u Nikšiću: Razbijena kriminalna grupa - jedan uhapšen, drugi već u zatvoru, a još dvojica u bekstvu     ·     Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio pol poziciju u Kini     ·     Produžila sam sebi život za 15 godina, sada sa osmehom prilazim ogledalu: Žana iz Čačka izgubila 80 kilograma za nepunih godinu dana (FOTO)     ·     Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·    


Autor: RINA.rs


Поклон пред одлазак: За Чепурина од Карића – сабља и орден!


Београд - Народни посланик Драгомир Ј. Карић у амбасади Руске Федерације у Београду одликовао Александра Чепурина орденом породице Карић за искрену подршку српском народу у најтежим временима и уручио му реплику оружја из 19. века

 

Након седам година проведених у Србији амбасадор Александар Чепурин се враћа у Русију, а уз бројне успомене са собом ће понети и сабљу српског официра!

 

Реплику оружја из 19. века дарова му је у амбасади Руске Федерације народни посланик Драгомир Ј. Карић у своје и у име народне посланице Миланке Карић. Он је Александра Чепурина одликовао и орденом породице Карић за, како је истакнуто, искрену подршку српском народу у најтежим временима.

 

Међу поклонима за одлазећег амбасадора Русије и његову супругу Наталију су и сребрњаци са ликом Јанићија и Данице Карић, књига "Хероине Србије - вековник" на руском језику у издању Карић фондације, као и модни детаљ за прву даму амбасаде Руске Федерације у Београду - специјални дар од Богољуба и Миланке Карић.

 

Амбасадор Чепурин је своја искуства током дипломатске каријере у нашој земљи пренео међу корице књиге "О Србији и Србима" коју је са посветом уручио Драгомиру Ј. Карићу уз низ пригодних поклона. Он је с пуно емоција причао о значају сарадње и неговања пријатељских односа са традиционалном српском патријархалној породицом Карић и с пиететом говорио о Богољубу, Миланки, Драгомиру и Хафи подвукавши важност њиховог ангажовања зарад јачања стратешке сарадње између Србије и Русије, коју успешно негују председници Александар Вучић и Владимир Путин.

 

“Са породицом Карић сарадња је била изузетно позитивна и таква ће бити и у будућности. Наш однос је одличан, искрен, и увек смо имали узајамно разумевање. Веома је битно да имамо у земљи људе који разумеју и који су спремни да помогну. Породица Карић је имала велики значај у јачању односа између Русије и Србије, а Драгомир је врло важан део српске политичког система и захвалан сам му на свему”, нагласио је Александар Чепурин.

 

Драгомир Ј. Карић рекао је да Александар Чепурин остаје упамћен као човек који је несебично дао свој немерљив допринос чврстим пријатељским односима Србије и Русије.

 

“После свих ових година дружења и рада имам осећај да ће његов одлазак оставити једну празнину. Као човек који често посећује Русију имаћу прилике да се виђамо и да размењујемо искуства. Имајући у виду да је он човек у пуној снази, пре свега менталној, и са великим дипломатским искуством, то ће бити заиста драгоцено, а ја ћу несебично делити све савете великог српског пријатеља Александра Чепурина”, подвукао је Карић.

 

Он се посебно осврнуо на улогу Наталије Чепурин, амбасадорове супруге, упоредивши њену приврженост мужу и породици са традиционалним вредностима које негује фамилија Карић.

 

“Изузетно активно је учествовала у стварању доброг имиџа Руске Федерације као до сада ниједна супруга ниједног амбасадора Русије и несебично је помагала свом мужу. Желим да их њихова ћерка Маша са мужем Филипом ускоро обрадује и да постану бака и дека и осете каква је то радост. На многаја љета да живи наше пријатељство. Недостајаће нам”, рекао је Драгомир Ј. Карић.

 

РИНА

 


25.06.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO