Михајловићева: Нови инвестициони циклус вредан 10 милијарди евра за нова радна места

Београд - “Нови инвестициони циклус вредан више од 10 милијарди евра обухватиће пројекте у инфраструктури, и то железничкој, друмској, комуналној и социјалној, али и друге области, пре свега пољопривреду, здравство и школство”, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић. 

Она је, одговарајући на питања новинара на будућем земунском пристаништу, истакла да ове године започиње изградња неколико важних ауто-путева. 

“У јулу започињемо изградњу Моравског коридора, веома важног за нас, јер ће спојити централну Србију и омогућити нове инвестиције за више од пола милиона грађана који живе у том делу земље. Моравски коридор не значи само ауто-пут, већ и потпуно уређење Мораве и њених притока, као и изградњу модерне телекомуникационе мреже. Поред тога, крећемо и у изградњу ауто-пута Београд-Сарајево, на деоници од Сремске Раче до Кузмина, брзе саобраћајнице Рума-Шабац и Шабац-Лозница и ауто-пута мира од Ниша до Плочника”, рекла је она. 

Михајловићева је додала да се инвестициони циклус односи и на пројекте у железничком, авио и водном саобраћају, те да сваки уложени динар у инфраструктурне пројекте значи раст БДП-а, нова радна места и даљи развој Србије. 

 

 РИНА

25.06.2019.


Fotografije
Видео