Pucnjava u Tutinu: Ispaljeni hici na policiju u Kopnenoj zoni bezbednosti, inspektori na nogama     ·     Odjednom je potonuo, točkovi ostali da vise u vazduhu: Prevrnuo se građevinski kamion u selu kod Čačka, završio u kanalu pored puta (FOTO     ·     Otac u Kruševcu pokušao da siluje maloletnu ćerku: Oglasila se policija     ·     Ljubiša je čovek fenomen: Iako potpuno slep vešto barata oštrim strugom, odličan je bravar i još bolji stolar (FOTO)     ·     Odigralo se u središu otpada visine 15m, rešićemo ovaj problem zauvek: Državna sekretarka otkriva kako je nastao požar na deponiji u Užicu     ·     Uhapšen mladić (20) iz Sremske Mitrovice: Policijskom službeniku prešao preko noge     ·     Ogroman poskok na Pešteru: Sabahudin se sreo oči u oči sa opasnom zmijom dugom preko jednog metra, sada ih ima njaviše jer je vreme kad se opasni gmizavci pare (VIDEO)     ·     Ovo je jedan od najstarijih areheoloških lokaliteta u Srbiji: Utvrđenje Gradina prostire se na 20 hektara i na 846 metara nadmorske visine, fascinantni prizori na vrhu Jelice (FOTO)     ·     Nepravilno sedenje i nepravilna ishrana - sve više dece u Srbiji koja imaju problem sa krivom kičmom: Ovo su prvi znaci koji ukazuju na deformitet, vežbe ključne za oporavak (FOTO)     ·     Nesreća u tunelu, poginuo muškarac: Izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski zid     ·     Er Srbija pokrenula konkurs za maskotu kompanije     ·     Karambol u centru Ulcinja: Bmw-om udarao u parkirane automobile i izazvao udes, pa pobegao sa lica mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Река Лим коначно у опадању, очекује се крај поплавног таласа: Још увек под водом су куће, подруми, путеви и гробља, Сектор за ванредне ситуације читаву ноћ на терену (ФОТО)


Пријепоље - Још једна бесана ноћ је иза Пријепољаца који су се борили са набујалим и подивљалим Лимом. Три најкритичније тачке су Ивање, Залуг и Бродарево.

"У месту Бродарево изградњом насипа успели смо да сачувамо домаћинства колико је то могуће у оваквим ситуацијама, у месту Залуг нажалост је много поплављених кућа. Синоћ смо заједно са Сектором за ванредне ситуације обилазили угрожена подручја, доста је њих остало у својим кућама иако је први спрат био поплављен, изјавио је за РИНУ Владимир Бабић председник општине Пријепоље.


Од поноћи ниво реке Лим је у стагнацији, а на сваких сат времена ниво реке опада за 20 центиметара. Очекује се да овај поплавни талас изгуби на снази. Због пуцања цеви на изворишту Режевица, мештани Бродарева немају пијаћу воду. 

"Овде Србијеводе имају пројекат за изградњу обале утврде, где у наредном периоду очекујемо реализацију како би се осећали сигурно, а то не можемо без помоћи државе како би последице биле што безболније. Нон стоп су са нама на терену, помажу да испупавамо воду из домаћинстава и враћамо у Лим, истиче Бабић.


Он додаје да сву неопходну инфраструктуру, канализацију и одводне канале држе проходним како би у оваквим ситуацимајама имали мање последице.
Бројне проблеме које је донео Лим, синоћ је у центар града остао и без грејања. Становници који су прикључени на систем даљинског грејања ноћ су провели уз хладне радијаторе.


РИНА

 


20.01.2023.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO