Direktan sudar vozila Hitne pomoći i putničkog automobila: Saobraćaj kod Bistrice obustavljen, lekari ukazuju pomoć povredjenima (VIDEO)     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Stiže ekranizovana priča koja ledi krv u žilama, snima se film o ozloglašenoj “žutoj kući” na Kosovu: Potpisivali papire kao donori pa na svirep način ubijani, krv je bila svuda po podu i zidovima (FOTO)     ·     Jedna od najlekovitijih planina u Srbiji, a malo ko za to zna: Na Javor dolaze astmatičari, anemični i oni sa slabim imunitetom - iz prirodne oaze odlaze preporođeni (FOTO)     ·     Pronađeno telo podoficira Vojske Srbije koji je tokom vežbe upao u vodu     ·     Bukte požari širom Srbije: Vatrogasci se uhvatili u koštac sa plamenom izazvanim na otvorenom prostoru     ·     Teška saobraćajna nesreća u Svilajncu: Izgubio kontrolu nad vozilom pa sleteo sa puta     ·     Svetlana Dragijević majka ubice male Danke odbila da svedoči     ·     Vatreni obračun u Kolašinu: Zapaljen skupoceni audi, osumnjičeni za ovo delo prilikom hapšenja napao policajce     ·     Ekološka bomba kod Topole se konačno sanira: Nesanitarna deponija Torovi svaki čas gori, uzrok je nepažnja pojedinica koji tragaju za sekundarnim sirovinama     ·     Pune ruke posla za Hitnu pomoć tokom vremenskog rolerkostera: Najviše se javljali bolesnici koje pate od visokog pritiska i astmatičari     ·     Sinoć napadnut mladić na Autokomandi u Beogradu     ·    


Autor: RINA.rs


Скоро пола метра снега на врху Голије, тешка механизација послата на терен: Јак ветар прави високе наносе, возачи не крећите на пут без потпуне зимске опреме (ФОТО)


Ивањица - Снежни покривач на Голији на појединим подручјима достиже висину до 50 центиметара. Тешка механизација упућена је на терен и путари сатима раде на рашчићавању кључних деоница. Најризичнији путни правац Преко Брдо - Одвраћеница за сада је проходан, али јак ветар прави високе наносе који отежавају саобраћај.

"Киша се током ноћи претворила у снег, а падавине су претиле да прекину саобраћај на овој деоници. Непрестаном борбом путара фирме "Путеви Ивањица", саобраћај на овом делу се за сада одвија неометано. Свакако апелујемо на све возаче да буду опрезни и да на пут преко Голије не крећу без адекватне зимске опреме и само ако баш морају", рекао је за РИНУ Витомир Арсовић из Путева Ивањица.

Путни правац Ивањица - Нови Пазар једна је од најкритичнијих тачки, а током зимског периода ова деоница више је непроходна него проходна због огромних снежних наноса.

"Сада је ситуација стабилна, у нижим пределима Голије снега скоро и да нема. Механизација која ради на одржавању критичне тачке, биће станионирана и у приправности током зиме. Због огромних снежних наноса, на овом делу пута постављени су браници који у случају јаког ветра спречавају снежне наносе, истакао је Арсовић.

РИНА


20.01.2023.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO