Mirotočile tri ikone, a sve se dogodilo u teškom trenutku i uoči velikog praznika: Vernici u Ljuboviji sa strahopoštoanjem se prisećaju Božijeg čuda u njihovoj crkvi (FOTO)     ·     Pretio bivšoj ženi i tašti srmću i to sve iz zatvora: Nakon što je izašao, muškarac iz Bijelog Polja momentalno ponovo uhapšen     ·     Uhapšen mladić (26) iz Arilja: U stanu mu poronađeno 25 kesica sa amfetaminom, ali i vagica za precizno merenje     ·     Čestice moštiju velike svetiteljke Svete Petke Paraskeve stigle u crkvu kod Čačka: Veliki blagoslov u Hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Kojevićima     ·     Mašine ubacile u petu brzinu, privode se kraju radovi na saobraćajnici koja će preporoditi Gornji Milanovac: Šleperi više neće ići kroz centar grada     ·     Struja i gas za privredu pojeftinjuju, građanima ostaju iste cene     ·     Uhapšen Žerar Depardje!     ·     Pas lutalica izujedao radnika ZOO higijene po butinama i rukama     ·     Deca su nam svaki dan u opasnosti, idu uz magistralu - nema ni zaštitne ograde ni trotoara: Srbi i Bošnjaci zasukali rukave i zajednički krče vrzinu i prave malu pešačku stazu kako ne bi strahovali za najmlađe (FOTO)     ·     Sunčano i toplo, temperatura do 27 stepeni     ·     Danas se završava prijavljivanje penzionera za solidarnu pomoć     ·     Vučić se obraća javnosti o najbitnijim temama     ·    


Autor: RINA.rs


Ово је права зимска идила какву ни Алпи немају: Скоро пола метра снега пало на граници између Прибоја и Пљеваља, Стефан се једва пробио до своје куће (ФОТО)


Прибој/Пљевља – Снег који од раних поподневних сати пада на висовима Чемерног, брда које спаја Србију са Црном Гором, односно прибојску општину са Пљевљима досегао је дебљину од четрдесет центиметара. Према речима мештана пограничног села Бучја, ово је прва озбиљнија вејавица ове зиме, и ништа неуобичајно, за њих у јануару.

– Снег пада негде од 13 сати. Сада је и права вејавица која прети да пресече пут који води према црногорској граници – каже Стефан који је једва возилом продро до своје куће у Бучју.

На овом подручју снега је било и пре данашњих падавина, међутим ово је први озбиљнији бели покривач који прети да паралише пут који спаја две државе.

Снег од вечерас пада и на подручју Златара и у вишим деловима Пријепоља, па се возачима саветуј опрезна вожња и да без преке потребе не крећу на пут.

РИНА 


21.01.2023.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO