Михајловићева: Градимо Моравски коридор, ауто-пут који ће повезати 500.000 грађана Србије

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да је Моравски коридор, односно ауто-пут Појате-Прељина, дужине 110 километара, први ауто-пут који ће Србију и њене грађана повезати изнутра.

 

“Имамо Коридор 10 који нас спаја са Европом, са њеним севером и југом, имамо Коридор 11 који нас повезује са Црном Гором и Јадранским морем, али нисмо имали коридор који ће повезати Србију изнутра и грађане Србије, њих 500.000 који живе у овом делу централне Србије“, рекла је Михајловићева новинарима пре почетка данашње седнице Народне скупштине.

 

Она је нагласила да је разлог за предлагање посебног закона тај што “Србија нема времена да чека и да гради ауто-путеве дужи низ година. “Поносна сам на то што данас у парламенту Влада Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре пред посланицима бране посебни закон за реализацију пројекта Моравског коридора. Надам се да ћемо након расправе са посланицима овај предлог закона усвојити, јер је Моравски коридор један од најважнијих ауто-путева који ће се градити у оквиру новог инвестиционог циклуса”, дoдала је она.

 

На 12. ванредном заседању Народне скупштине Републике Србије на дневном реду су, између осталог, Предлог закона о утврђивању јавног интереса и посебним поступцима ради реализације пројекта изградње инфраструктурног коридора ауто-пута Е-761, деонице Појате-Прељина и Предлог закона о измени Закона о накнадама за коришћење јавних добара.

 

РИНА 

26.06.2019.


Fotografije