Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Jedna od najlekovitijih planina u Srbiji, a malo ko za to zna: Na Javor dolaze astmatičari, anemični i oni sa slabim imunitetom - iz prirodne oaze odlaze preporođeni (FOTO)     ·     Pronađeno telo podoficira Vojske Srbije koji je tokom vežbe upao u vodu     ·     Bukte požari širom Srbije: Vatrogasci se uhvatili u koštac sa plamenom izazvanim na otvorenom prostoru     ·     Teška saobraćajna nesreća u Svilajncu: Izgubio kontrolu nad vozilom pa sleteo sa puta     ·     Svetlana Dragijević majka ubice male Danke odbila da svedoči     ·     Vatreni obračun u Kolašinu: Zapaljen skupoceni audi, osumnjičeni za ovo delo prilikom hapšenja napao policajce     ·     Ekološka bomba kod Topole se konačno sanira: Nesanitarna deponija Torovi svaki čas gori, uzrok je nepažnja pojedinica koji tragaju za sekundarnim sirovinama     ·     Pune ruke posla za Hitnu pomoć tokom vremenskog rolerkostera: Najviše se javljali bolesnici koje pate od visokog pritiska i astmatičari     ·     Sinoć napadnut mladić na Autokomandi u Beogradu     ·     Lazoviću i Katniću određen pritvor     ·     Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara     ·    


Autor: RINA.rs


На ово се чекало месецима, блистава слика коначно стиже са запада Србије: Обилне падавине донеле и једну добру ствар, напунило се Заовинско и Златарско језеро (ФОТО)


Бајина Башта - Са полупразних језера на западу Србије претходних месеци стизале су алармантне слике голих стена и живог блата. Тек након обилних падавина језеро Заовине је коначно пуно скоро до врха.

"Од како су пали снег и киша, стање се знатно поправило. Вода је упумпавана са Дрине тако да је ниво скоро при самом врху. То нас заиста радује, јер су оне слике код свих нас мештана будиле језу али и страх од покретања клиишта", кажу за РИНУ мештани Заовина.

Осим Заовинског коначно се напунило и Златарско језеро на Кокином Броду код Нове Вароши. Ниво овог језера претходних месеци је био толико низак да су из воде изронили и остаци цркве и надгробних споменика који су потопљени половином прошлог века. Сановници ових подручја плашили су се да због пада водостоја не дође до помора биљног и животиеског света, али то се није десило.

"Стручне службе Дринско-Лимских ХЕ редовно обилазе и снимају стање акумулација, испитује се квалитет вода, а све у складу са водном дозволом. Извештаји су се редовно достављали водној инспекцији и Јавном водопривредном предузећу „Србијаводе“. Низак ниво акумулација који смо имали претходних месеци није утицао да биљни и животињски свет буде угрожен, кажу у ЕПС-у.

РИНА


22.01.2023.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO