Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     Jeziva tuča u Novom Pazaru: U sred bela dana čovek prebio dečaka u servisu mobilnih telefona, odmah je uhapšen i sproveden u stanicu     ·     Drogiran napravio pravi karambol u Tutinu bez vozačke dozvole: Na raskrsnici udari u mercedes, na svu sreću niko nije povredjen     ·     Lokalizovan požar u podgoričkoj školi: Polumaturanti slavili kraj nastave pa bakljom zapalili krov, nema povređenih (FOTO)     ·     Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)     ·     Prodavao patike preko interneta i naplaćivao pouzećem: Debelo oštetio državu, utajio porez preko tri miliona dinara     ·     Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu     ·     Divlja svinja se gosti na đubrištu kod tornja na Sljemenu     ·     Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva u Lazarevcu     ·     Žestok sudar kod tivatskog aerodroma: Motorom udario u automobil, vozač dvotočkaša teže povređen     ·    


Autor: RINA.rs


Продао му ајфон за 100 еура и завршио на робији: Чачанина преварио суграђанин, "увалио" му телефон са слабом батеријом и није желео да врати новац


Чачак – Основни суд у Чачку одредио је шест месеци затвора, условно на годину, по правоснажности пресуде, окривљеном М. Г. из Мојсиња (24) због кривичног дела преваре из члана: 208 КЗ, и на новчану казну од 20 000 динара.

Суд је пресудом нашао да је М. Г. крив што је у урачунљивом стању, са директним умишљајем, свестан забрањености своје радње, у намери да себи прибави противправну имовинску корист, лажним приказивањем чињеница довео у заблуду оштећеног Ђ. Т. (из Чачка) на тај начин што га је навео да учини нешто на штету своје имовине, након размене мобилних телефона коју су окривљени и оштећени извршили претходног дана 07. марта 2022. године.

Оштећени је, стоји у изреци пресуде у коју је агенција РИНА имала увид, окривљеном предао мобилни телефон „аjfon 6C” и износ од 100 евра, а окривљени оштећеном заузврат њему дао телефон „самсунг А72”, па је 8. марта контактирао оштећеног рекавши му да није задовољан телефоном „аjfon 6C”, јер на њему батерија није добра. Он је тражио од оштећеног да замени батерију на том апарату, при чему је окривљени оштећеном лажно представио да ће, ако оштећени пристане да замени батерију на телефону „аjfon 6C”, окривљени на телефону „самсунг А 72” обрисати свој налог.

После тога би, остао постојећи договор о размени телефона под истим условима, па би окривљени и оштећени након замене батерије на телефону „аjfon 6C”, односно брисања налога на телефону „самсунг А72”, поново заменили телефоне, док би окривљени задржао износ од 100 евра, на шта је оштећени пристао, па су се окривљени и оштећени нашли код робне куће „Партизанка”, где су заменили мобилне телефоне, договоривши се да се нађу на истом месту за пола сата ради реализације претходног договора и поновне размене мобилних телефона.

Затим, окривљени се није појавио на договореном месту задржавши новац који је добио од оштећеног (100 евра) и није више хтео да чује за оштећеног.

РИНА


26.01.2023.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO