Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·     Grobovi zarasli u korov, meštani se sami organizovali da ih očiste: Pojedini naslednici ne obilaze večne kuće svojih predaka, pa drugi moraju da ih sređuju     ·     Danas razvedravanje i prestanak padavina     ·    


Autor: RINA.rs


На Златибору додељена признања „Витез Србије’’


Чајетина - У оквиру манифестације „Видовданске културне свечаности" општине Чајетина, свечано су додељена признања „Витез Србије“, у хотелу Палисад на Златибору. Награде истакнутим појединцима уручио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић који је захвалио добитницима за све оно што што су учинили за своју земљу и професију.

„Општина Чајетина је, пре 11 година, заједно са Клубом привредних новинара, на идеју, сада нажалост преминулог, новинара Гордана Ранитовића, установила престижно признање „Витез Србије“, које се додељује људима који су дали огроман допринос Србији, својој заједници, струци и пословима којима се баве", изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, додавши је општина, на овај начин, доказала да, негује традицију и поштује појединце који нису довољно промовисани и истакнути у медијима, а сутра ће бити достојни представници Златибора, али и свих осталих места у Србији.

Жири „Видовданских културних свечаности“ једногласно је одлучио да Плакету Витез српске књижевноти додели академику Матији Бећковићу.
„Оно по чему је човек човек и по чему је призван јесте да постане стваралац. Ова награда је празник витештва и празник свих оних домета, који поједини људи у свом времену учине на добробит свих, јер оно због чега смо овде није ни сама награда, није ни награђени, него оно на шта награда подсећа а то је да служимо једни другима. Ми смо велики само у служењу", истакао је Небојша Дугалић, овогодишњи витез српске глуме.

Витез српске медицине проф. др Светозар Путник примајући признање рекао је да ово признање није само његово, већ је то признање за стотине медицинских професионалаца који се даноноћно боре за људске животе, као и признање за све трансплатационе тимове који су 24 сата доступни да ураде нешто што је најтеже у хирургији а то је трансплантација органа.

„Част ми је у што сам учествовала у тиму који је успео да српској епици врати витешки сјај. Традиционално певање уз гусле је уписано у на листи УНЕСКО културног нематеријалног наслеђа човечанстава", речи су др Данке Лајић Михајловић, добитнице признања витез српске музике.

Витез српског спорта Зоран Терзић каже да га ова награда чини посебним и њега и све оне који су допринели овим добрим резулатима српских одбојкашица. Награду примам пуног срца. Бити витез чини ме посебним. Прија ми награда, посебно када је примам овде, на мом родном Златибору.

Признање Витез српског сликарства добио је и Михајло Ђоковић Тикало.

РИНА


28.06.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO