Njihov galop je nestvaran, a svaki košta kao suvo zlato: Dušan iz sela Brzan ima jedinstvenu farmu na Balkanu, na 10 hektara zemlje gaji jelene, srne i među njima jedan izuzetno redak primerak (FOTO)     ·     Ambasadori Frankofonih zemalja posetili Čačak i upoznali se sa programom „Čačanka rodna”     ·     Raspisani konkursi za programe od javnog interesa u omladinskom sektoru     ·     Čačanski srednjoškolci šampioni jugozapadne Srbije     ·     Mrtve i bolesne na ledjima nosio mesecima, a onda usledio hladan tuš: Bojan iz Užica je heroj kovid epidemije i umesto da ga zaposle dobio šut-kartu, sada sa bolesnim ocem živi od 10.000 dinara (FOTO)     ·     GIZ: Pomoć turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu od ukupno 350.000 evra     ·     Spasio je mnoge, a sada su pomogli njemu: Povređeni planinar i član Gorske službe spasavanja Srbije danas će biti otpušten iz albanske bolnice, Nikola će zauvek zapamtiti Prokletije     ·     Ponovo jezdi šinama najatraktivniji voz u Srbiji: Počela letnja sezona na Šarganskoj osmici i trajaće sve do 31. oktobra     ·     Tuga u Čačku, preminuo mladi fudbaler: Stefanu Laziću detinjstvo i blistavu karijeru prekinuo je tumor potkolenice     ·     Nema rudnike zlata, ali njen razvoj ipak u ekspanziji: Opština Ljubovija postala veliko gradilište i top turistička destinacija za samo nekoliko godina, njena sela sve su punija (FOTO)     ·     Bebi bum u srpskom gradu, ovako se bori protv bele kuge: U Užicu za 48 sati rođeno čak 18 beba, devojčice u prednosti u odnosu na dečake     ·     Plata za deficitarna zanimanja ide čak i preko 1.000 evra     ·    


Autor: RINA.rs


Ženski polni organ uklesan u steni kod Tivta, ko ne može da se oženi ovde dolazi: Vozači u neverici gledaju šta se nalazi pored puta, dok meštani trvde da je mesto magično (FOTO)


Тivat – Ako vas put navede u mesto Krtoli pored Tivta u Bokokotorskom zalivu pored magistralnog puta, dočekaće vas veliko iznenađenje i kako ga meštani neretko nazivaju - pravo čudo prirode. Već decenijima u steni je uklesan oblik koji neodoljivo podseća na ženski polni organ, a starosedoci ovog naselja kažu da ta lokacija provereno ima i neke čudotvorne moći.

"Prepričava se sa koleno na koleno, a i dokazano je u praksi da muškarci koji ne mogu da se ožene dođu ovde, dotaknu ono što je uklesano i nakon toga se brzo ožene i krene im na tom životnom polju. Da nešto postoji pokazuje i ta priča koja odoleva godinama, da nema istine sigurno je da toliko dugo ne bi opstala u narodu", kaže za RINU meštanin Đuro Božurović.

Nepoznati umetnik na uklesani oblik dodao je i malo bolje, pa sada izgleda još autentičnije. Zbog same eksplicitnosti ovog, kako ga nazivaju meštani magičnog mesta, oni koji dođu ovde da se "pomole" to mahom čine kad padne mrak.

"Viđamo automobile parkirane pored puta. Pročulo se da ovo mesto donosi muškarcima sreću, pa nikog ne košta da pokuša. Pričaju ljudi da kad se ovde pomole žene počnu da im se bacaju na kolena. Ja sam već oženjen i zato nisam pokušavao, ali imam prijatelje koje jesu i krenulo im je na bolje na ljubavnom planu nakon posete", dodaju meštani.

Tokom proleća i leta u steni uklesan ženski polni organ okružuju listovi razgranate smokve, cvetovi ljubičica i jagorčice pa kako kažu meštani, izgleda još fascinantnije. Ono što je zanimljivo jeste da zbog jakih boja koje je koristio nepoznati umetnik ovo čudo prirode može da se vidi i iz aviona, jer je u blizini aerodrom u Tivtu.

 

 


02.02.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO