Михајловићева: Поносни смо на аеродром „Морава", очекујемо нове инвестиције и бржи развој централне

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је поводом отварања аеродрома „Морава”, да је поносна на то што је Србија, после београдског и нишког, данас добила трећи међународни аеродром у Краљеву.
„Видели смо колико је нових фабрика отворено на југу Србије уз Коридор 10 и то је најбоља потврда да без инфраструктуре нема развоја и бољег живота за грађане. Аеродром `Морава`, заједно са Моравским коридором који крећемо да градимо ове године, омогућиће нове инвестиције, бржи развој и квалитетнији живот за око 500.000 људи који живе у делу централне Србије између Чачка и Крушевца”, рекла је Михајловићева после данашње свечаности на аеродрому у Лађевцима, којој је присуствовао и председник Србије.
Она је најавила да ће Влада Србије наставити да улаже у аеродром „Морава”, који има потенцијал да постане озбиљан аеродром за карго саобраћај у региону, али и у друге мање аеродроме, пре свега у нишки аеродром „Константин Велики”.
„Можемо да будемо поносни на оно што смо урадили у последње четири године у области инфраструктуре, а посебно у ваздушном саобраћају, током којих је београдски аеродром постао најбрже растући аеродром у региону, а нишки аеродром је подигнут до нивоа да је постао значајан у ширем окружењу, са више од 351.000 путника у 2018, у поређењу са свега око 1.300 путника у 2014. години”, наводи Михајловићева.

Потпредседница Владе је нагласила да нове фабрике, смањење незапослености и раст БДП који су остварени претходних неколико година говоре да је била исправна одлука у 2014. да се улагање у инфраструктуру постави као приоритет Владе.

„Нови ауто-путеви које почињемо да градимо ове године, пруге које обнављамо и градимо, улагања у аеродроме и водни саобраћај говоре да ће инфраструктура и грађевинарство бити покретач развоја Србије и у наредним годинама, а то ће значити и бољи живот за све грађане”, каже Михајловићева.

РИНА

28.06.2019.


Fotografije