Žestok sudar kod tivatskog aerodroma: Motorom udario u automobil, vozač dvotočkaša teže povređen     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Kuma dobila poklon, pa se prošetala kroz kompleks: Ana je dala ime jake simbolike zatvorenom bazenu u Gornjem Milanovcu     ·     Policija intenzivno traži čoveka sa fotografije: On je pesnicama naneo teške telesne povrede Novosadjaninu     ·     Čačanin (39) uhapšen zbog oduzimanja deteta     ·     Velika zaplena kragujevačke policije: Uhapsili dilera koji je kod sebe imao kokain, marihuanu i pištolj, završio u pritovu a pištolj oduzet     ·     Formirana tri bedema i šest kaskada, oko 80 ljudi uključeno u gašenje vatre: Agonija na deponiji Duboko kod Užica i dalje traje, uz nadljudske napore nadležnih ekipa situacija ide na bolje     ·     Mala, ali jako opasna - meštani strepeli od poplava: Uređuje se korito reke Despotovice a uz njene obale grade pešačke i biciklističke staze, sjane vesti iz Gornjeg Milanovca (FOTO)     ·     Voda potpuno bela od sapunice u reci Trnavici: Stanovnici novopazarskog naselja u šoku, plaše se potencijalnog ekološkog incidenta (FOTO)(VIDEO)     ·     Policija upala u stan, a u stanu droga: Uhapšen Čačanin zbog sumnje da proizvodi i prodaje amfetamin i kanabis     ·     Robert Fico je stabilizovan, ali kritično: Stručnjak objašnjava šta ovo znači i da li mu je život ugrožen     ·     Na radnika se obrušila zemlja: Hitna pomoć hitno upućena u Mirijevo     ·    


Autor: RINA.rs


Srpski Kicbil za one sa tanjim džepom: Ovo je prelepo skijalište na kom čaj i kafa koštaju samo 100 dinara, veličanstveni zimski pejzaž na Jabuci kod Prijepolja (FOTO)


Prijepolje - Dok se na Kopaoniku i Zlatiboru traži mesto više, a ski staze su krcate, na samoj granici Srbije i Crne Gore skoro prazno je nekada popularno skijalište na Jabuci. Nekada je ovaj centar bio poznat širom bivše Jugoslavije, ali poslednjih decenija potpuno je pao u zaborav. Ipak, roditelji koji pamte zlatno doba ovog mesta rado dovode svoju decu kako bi ovde naučili da skijaju.

- Jabuka pod snegom izgleda veličanstveno, prava je šteta što se ovde ništa ne ulaže jer bi mogla biti fenomenalna turistička lokacija. Sada na mestu gde su mnoi učili da skijaju, sada svraćaju samo oni koji za mesto znaju, a to su mahom Prijepoljci. Ima oko pola metra snega trenutno i ovde je prava zimska idila, kaže za RINU Milan iz Prijepolja.

Od žičare i skijališta nema ni traga, a hotel je zatvoren. Biser Jugoslavije sada posećuju samo oni "sa plićim džepom". U krugu radi samo obližnji restoran, gde još uvek čaj može da se popije za manje od 100 dinara.

- Ko nema novca da isfinansira Kopaonik ili Zlatibor, ovde je idelano mesto da uživa u snegu i skijanju za malo novca. Smeštaj je moguć u pojedinim privatnm vikendicama, restoran je odličan, a cene su izuzteno povoljne. Za jednu crvenu možete i da ručate, dodaju Prijepoljci.

Turistički centar "Jabuka" se nalazi na istoimenom planinskom prevoju, udaljeno oko 15 Km od Prijepolja na putnom pravcu prema Pljevljima.

 


10.02.2023.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO