Аутоседишта за најмлађе Прибојце

Прибој - Општина Прибој кроз Савет за безбедност саобраћаја, организовала је трећу по реду поделу аутоседишта за децу, саопштено је на званичном сајту општине.

До сада је подељено укупно 120 заштитник аутосистема за децу у возилу, од чега је Општина финансирала поделу 100, а Агенција за безбедност саобраћаја 20. Трећу поделу од 80 аутоседишта финансирала је у потпуности Општина Прибој.

Сви родитељи који су се јавили по трећем јавном позиву, а испуњавали су већину општих услова, прошли су теоријску обуку, као и практичну обуку о постављању аутоседишта у возилу. Предавање и едукацију одржале су Маријана Јовановић и Марина Спасић из Центра за промоцију безбедности саобраћаја. Оне су констатовале да је Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој, један од ретких у Србији који врши набавку заштитиних система за децу у овим количинама и који улаже у едукацију учесника у саобраћају.

Председник Савета за безбедност саобраћаја и члан Општинског већа задужен за овај ресор, Драго Дробњаковић, рекао је да је сваки спашен дечји живот нешто што нема цену и да циљ Савета јесте да и у томе помогне превентивно родитељима.

Општина Прибој кроз рад Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој планира и у будућности поделу аутоседишта за децу, као и превентивне и едукативне активности, како за децу и родитеље, тако и за друге учеснике у саобраћају.

 

РИНА

01.07.2019.


Fotografije