Он је најмлађи председник у Србији: У политику ушао са 20 година, спреман за све изазове ( ВИДЕО)

Пожега – Бурна и напета била је политичка ситуација у општини Пожега претходна два месеца. Након што је ухапшено цело руководство због коруптивних радњи, за првог човека изабран је двадестпетогодишњи, дипломирани економста Ђорђе Никитовић и тако постао најмлађи председник једне локалне самоуправе у Србији.

 

Ђорђе потиче из угледне угоститељске породице, са 15 година почео је да помаже оцу у свим пословима, а са 20 је ушао у политику. Данас, пет година касније спреман је да се ухвати у коштац са свим обавезама и одговорношћу која му је задата.

 

“Знам да је велики задатак испред мене. Наш циљ јесте да побошљамо живот грађанима. Фабрика стрељачке муниције у Узићима која добро послује обезбедила је нова радна места, а изградња аутопута донеће нове инвеститоре”, рекао је за РИНУ Ђорђе Никитовић.

 

То што је најмлађи председник општине у Србији не види као свој минус већ као предност.

 

“На младима свет остаје. Имам снаге и елана да донесем промене на боље. То што имам 25 година ми даје још већи мотив да се више борим и докажем на политичкој сцени”, каже Ђорђе и додаје да грађани на њега увек могу да рачунају.

01.07.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 5