Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·    


Autor: RINA.rs


Михајловићева: У септембру почетак реконструкције пута Нови Пазар - Тутин


Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас Нови Пазар заједно са Расимом Љајићем, потпредседником Владе и министром трговине, туризма и телекомуникација, и том приликом одржала састанак са градоначелником овог града Нихатом Бишевцем и председницима општина Сјеница и Тутин на тему инфраструктурних пројеката.

„Без инфраструктурних пројеката нема напретка, развоја, повезивања ни стабилности. Данас смо разговарали о путној, али и комуналној инфраструктури и свему ономе што је важно за нормалан живот грађана овог краја. Почетком септембра почињемо изградњу пута Нови Пазар - Тутин, вредног 24 милиона евра. Поред тога, завршавамо пројектно-техничку документацију за неколико путева, крећемо у реконструкцију пута Пријепоље-Сјеница, али и Рашка - Нови Пазар и Ивањица-Сјеница”, рекла је она. 

Михајловићева је додала да се на изградњу пута од Новог Пазара до Тутина чекало годинама и да је, захваљујући добрим односима Србије и Турске, постигнут договор да реализација пројекта започне у септембру. 

Расим Љајић рекао је да се за 20 година колико учествује у власти није десило да Нови Пазар посети комплетно министарство и захвалио потпредседници Михајловић и њеном тиму на посвећености и професионализму. 

„Данас смо разговарали о конкретним проблемима и пројектима захваљујући чијој реализацији ови градови неће остати слепо црево. Пројекат Нови Пазар - Тутин доказ је да ова Влада не прича о равномерном регионалном развоју, већ на томе ради. Путеви значе живот и осигураће да становништво остане у овим крајевима и да се економски развија”, рекао је Љајић. 

Нихат Бишевац је захвалио потпредседницима Владе на посети и рекао да је на данашњем састанку било речи о пројектима значајним за развој града и побољшање квалитета живота грађана. 

„Поред пута Нови Пазар - Тутин, радиће се и пут Нови Пазар - Сјеница, али и реконструкција од петље до центра града и обилазница око Пазара”, рекао је он. 

Кенан Хот, председник општине Тутин, рекао је да је на данашњем састанку било речи о пројектима важним за све локалне самоуправе у овом крају. 

„Преко 100 км биће реконструисано ове и наредне године. То је изузетно важно за наше грађане и привреду. Такође, разговарали смо и о катастру, грађевинским дозволама и раду инспекције”, рекао је Хот. 

Хазбо Мујовић, председник општине Сјеница, изразио је задовољство јер ће ова општина бити повезана са свих страна новим саобраћајницама. 

„Жеља нам је да овај крај изведемо из реда неразвијених општина. Срећан сам јер ће Сјеница бити повезана са Ивањицом, Пријепољем и Новим Пазаром новим саобраћајницама”, рекао је он. 

РИНА


02.07.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO