Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·    


Autor: RINA.rs


Рођена Чехиња пева само српске хитове: Једино Силванине песме могу да јој дотакну срце и измаме сузе


Ужице – Да се добар глас далеко чује и да музика не познаје границе доказује и Силвија Етаброва (34), рођена Чехиња која пева само и искуљичиво – на српском, иако не зна ни једну реч нашег језика!

 

“Имала сам прилику да у реп песми “Махир и Алма” чујем рефрен Силване Арменулић и не могу да вам опишем осећај који је то изазвало у мени. Сузе су ми саме кренуле на очи. Никад пре нисам ни слушала ту врсту музике, али од тога дана сам се заинтересовала за народне српске песме и одушевила се”, каже Силвија за РИНУ.

 

Ова прелепа девојка пре осам година одлучила је да запева из хобија, али то није урадила на свом матерњем, већ на нашем језику.

 

“Певање на чешком не може да донесе ту емоцију, не може да дотакне у срце. Зато певам само српске хитове. Волим да певам старе народне песме, Џеја, Цецу, а скоро сам открила и Џенана Лончаревића, тако да његове песме сада увежбавам”, прича Силвија.

 

Кад она запева на чистој ћирилици, публика остаје без текста. Након осам година Силвија је одлучила да посети Србију, и да се упозна са земљом чију музику толико воли. Стигла је у Ужице и одушевила се гостопримством Ера.

 

“Овде је прелепо, сви су ме дочекали као род најрођенији. Знала сам да је моја интуиција исправна и да љубав према српској музици има своју поенту”, рекла је Силвија.

 

Није заобишла да проба традиционалне српске специјалитете и обиђе наше природне лепоте.

 

“Кајмак је фантастичан, али и комплет лепиња. Тим су ме одмах послужили и рекли да морам пробати. Нисам се покајала, само се надам да се у Праг нећу вратити са неколико килограма вишка”, кроз осмех каже Чехиња и додаје да није искључена могућност да постане српска снајка.

 

РИНА

 


04.07.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO