Михајловићева: Приштина прво забранила штампу, храну, лекове, а сада би и људе

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да забрана уласка српским званичницима на територију Косова и Метохије показује потпуну неспремност Приштине да дијалогом решава проблеме између Срба и Албанаца и тиме допринесе већој стабилности у региону.

“Од Приштине смо видели до сада забране промета хране, лекова, штампе, сада су замислили да забрањују и кретање људи, у овом случају српских званичника. И шта су тим  потезима постигли - само су произвели више нестабилности, раст неповерења и већи број младих људи који ће пожелети да своју будућност виде ван овог региона”, каже Михајловићева.

Она додаје да је апсурдно да, док с једне стране, чине све да подигну баријере унутар региона, приштински политичари обилазе европске престонице тражећи визну либерализацију. 

“Свима је јасно да је Приштина уводећи таксе кренула погрешним путем јер су забране и баријере супротне свему чему регион и ЕУ теже, јер не могу да произведу стабилност и развој, већ само стагнацију и сукобе. Зато је крајње време да после низа дестабилизујућих потеза Приштина почне да укида баријере које је увела и врати се дијалогу”, наводи Михајловићева.

 

РИНА

05.07.2019.


Fotografije