Тесла Глобал Форум 2019: Бела голубица за Владимира Соловјова

Нови Сад - Председник Савеза новинара Русије и саветник председника Руске Федерације за цивилни сектор, Владимир Соловјов синоћ је у Патријаршијском двору у Сремским Карловцима, добио највише признање Тесла Глобал Форума – Белу голубицу.

На седмом Тесла Глобал Форуму, једна од централних тема је новинарство. Међу најзначајнијим проналасцима Николе Тесле налази се и Радио, што је петврдио Федерални суд САД-а шест месеци после Теслине смрти. Поред Соловјова, десетог јула у Матици Српској, Бела голубица биће додељена и Жан Криштофу Буисону, другом човеку париског Фигароа.
Соловјов и Буисон добијају Белу голубицу због изузетног личног доприноса на промовисању истинитог извештавања у најутицајнијим страним медијима о Србији, а нарочито о положају српског народа на Косову и Метохији.

Претходна два дана у манастиру Шишатовац, чијом водом се млади Тесла излечио од колере, Беле голубице су уручене књижевнику Владимиру Кецмановићу и директору Срске куће у Подгорици Гојку Раичевићу.
Данас је на Андревљу, доделом сертификата, завршен Тесла Сајбер Камп на коме је било око сто младих студената из целе Србије ( међу којима и са Косова и Метохије ), Републике Српске, Црне Горе и са најпрестижнијих светских универзитета. Они су заједно са научницима, књижевницима и уметницима, на слободним предавањима неспутано размењивали мисли и идеје, у складу са Теслином заоставштином, како би боље разумели актуелне друштвене, еколошке, социолошке и друге проблеме са којима се суочава модерно човечанство.

Завршницу Тесла Глобал Форума наредне недеље обележиће свечана академија у Матици Српској и Тесла Рели, ревијална изложба и вожња електричних аутомобила.

 

РИНА

 

06.07.2019.


Fotografije