Ухапшена организована група због сумње да су шверцовали дуван

Припадници Министарства унутрашњих послова у Чачку, у сарадњи са ваљевском полицијом, ухапсили су организовану криминалну групу за коју се сумња да је од јануара до јула организовала набавку и продају резаног дувана на територији Србије наводи се у саопштењу.

 

По налогу Тужилаштва за организовани криминал у Београду, ухапшени су: О.Ј. (1980), Д. Ж. (1974) и М. М. (1994), сви из Уба, Д. М. (1972) из Лазаревца и М.Л. (1965) из околине Ваљева, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и недозвољен промет акцизних производа.

 

Сумња се да је Д.М. организовао активности ове групе, док су М. Л. и О.Ј. били задужени за набавку, транспорт и продају дувана, а Д.Ж. и М.М. су, како се сумња, били возачи. 

 

Полиција је, приликом претреса кућа Д.М. и Д.Ж. у Убу и изнајмљене куће у месту Ћелије, пронашла и запленила око једне тоне резаног дувана и дувана у листу. Пронађен је и нелегални погон за прераду дувана.

 

Против осумњичених одређена је мера задржавања до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужулаштву наводи се у саопштењу.

 

РИНА

09.07.2019.


Fotografije