Михајловићева: Велики напредак у инфраструктури и родној равноправности

Београд - Сарадња у области инфраструктурних пројеката, безбедност саобраћаја али и наставак успешне сарадње у области родне равноправности биле су теме данашњег састанка припреме деснице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зоране Михајловић са Јаном Лундином, амбасадором Шведске у Београду. 

Шведски амбасадор похвалио је достигнућа Србије у области инфраструктуре. 

“Видим напредак у Србији из године у годину. Урадили сте пуно у инфраструктури, започињете нове пројекте и сигуран сам да можемо много тога да научимо једни од других. Шведска је пуно посвећена безбедности у саобраћају у смањењу саобраћајних несрећа и ту смо да поделимо искуства и у тој области”, рекао је Лундин. 

Потпредсеница Владе истакла је да Србија ове године покреће нови инвестициони циклус и да ће вредност пројеката у инфраструктури изностити око 14 милијарди евра. 

“Само ове године покрећемо изградњу неколико ауто-путева, од Моравског коридора, преко ауто-пута ка БиХ, наставка изградње Коридора 11 од Прељине до Пожеге, ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац и Шабац-Лозница. Такође, пуно улажемо и у српске железнице, поред најважнијег пројекта брзе пруге од Београда до Будимпеште, са овом годином реконструисаћемо и 550 км регионалних пруга. Простора за сарадњу има много и ваше компаније су добродошле у Србију”, рекла је она. 

На састанку је било речи и о родној равноправности. Амбасадор Лундин похвалио је напоре и активности Владе Србије и Координационог тела у овој области. 

“Веома смо задовољни како тече реализација пројекта Интегрисани одговор на насиље над женама и девојчицама и задовољство нам је да подржимо и следећу фазу пројекта. Рачунајте на подршку шведске владе, која је и позната по промовисању ових вредности”, рекао је он. 

Овом приликом амабасдор Шведске упутио је позив потпредседници Михајловић за министарску конференцију која ће се следеће године одржати у Стокхолму на тему безбедности саобраћаја. 

 

РИНА

 

10.07.2019.


Fotografije