Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·    


Autor: RINA.rs


„Етно фест” окупиће седам међународних ансамбала


Чачак - Међународни фестивал фолклора „Етно фест”, одржаће се по четврти пут у граду на Морави од 21. до 25. јула у организацији Туристичке организације, Културно уметничког друштва „Дуле Милосављевић Желе” и Града Чачка који другу годину за редом финансира ову манифестацију.

Директор ТО Војин Јаковљевић рекао је да ће на „Етно фесту” учествовати седам међународних ансамбала.

„Ове године на манифестацији учествоваће ансамбли из Индонезије, Мексика, Русије, Бугарске, Словачке, Пољске и Шпаније. Са тим ансамблима ће доћи 220 учесника, то су све углавном млади учесници из студентских центара”, рекао је Јаковљевић.

Према његовим речима програм ће бити конципиран тако што ће се за разлику од предходних година, ове године манифестација одржати на више локација.

„Учесници ће 21. јула бити део програма на Сабору фрулаша у Прислоници, а већ наредног дана имаће своје наступе у бањи Горња Трепча и у Предшколској установи „Моје детињство”. Главно дешавање очекује се 23. јула на Градском тргу са почетком у 20 часова, а дефиле ће кренути од градског парка код Железничке станице, градским улицама Жупана Страцимира и Господар Јованове до поште и градског шеталишта па све до трга”, најавио је Јаковљевић.

Иначе, издање фестивала “Етнофест” је прошле године ушло у календар организације CIOFF-а, која се бави очувањем народне традиције свих народа света, а огранак је UNESCO-а.

 

РИНА


19.07.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO