Интензивирани радови на изградњи котларнице на биомасу

Прибој - Радови на новој котларници, која ће грејати основне школе „Вук Караџић” и „Десанка Максимовић”, Машинско-електротехничку школу и Гимназију, као и Дечији диспанзер, теку планираном динамиком, саопштено је на званичном сајту општине Прибој.

У петак, 26. јула, су инсталирани котлови аустријске фирме Gilles, док је у суботу готовим кровом затворена драђевинска конструкција котларнице. Радове изводи конзорцијум фирми Energy construction д.о.о. и Термомонт Београд са подизвођачима. Рок за завшетак радова на изградњи котларнице на биомасу капацитета 1,8 MW је 6. октобар, а према речима извођачаа очекују завршетак радова пре рока, односно 15. септембра.

Вредност инвестиције изградње нове котларнице је 126 милиона динара са ПДВ-ом, а средства за извођење радова обезбеђена су захваљујући Програму обнове и унапређења објеката јавне намене у јавној својини у области образовања, здравства и социјалне заштите, који је донела Влада Републике Србије, а по коме је локална самоуправа конкурисала код Канцеларије за управљање јавним улагањима.

 

РИНА

29.07.2019.


Fotografije