Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·     Grobovi zarasli u korov, meštani se sami organizovali da ih očiste: Pojedini naslednici ne obilaze večne kuće svojih predaka, pa drugi moraju da ih sređuju     ·     Danas razvedravanje i prestanak padavina     ·    


Autor: RINA.rs


Принцеза Катарина испоручила медицинску опрему вредности преко 40 хиљада евра Општој болници Чачак


Чачак – Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина посетила је Општу болницу у Чачку и званично уручила медицинску опрему у вредности од 40.300 евра за педијатријско и гинеколошко-акушерско одељење.

Донација новог ултразвучног апарата марке Самсунг је обезбеђена уз помоћ хуманитарне организације Лајфлајн Лондон, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина, донацију кардиотокографа (ЦТГ) је обезбедила хуманитарна организација Лајфлајн Њујорк, док је стоматолошка столица Сирона донација хуманитарне организације Пројект „C.U.R.E.“ из Денвера, Колорадо, САД.

„Мој супруг и ја помажемо нашем народу кад год смо у могућности. Србија није само Београд и врло сам срећна да можемо да испоручимо медицинску опрему и у другим градовима”, истакла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Градоначелник града Чачка Милун Тодоровић истакао је да већ други пут за четири месеца фондација Принцезе Катарине донира опрему која је од великог значаја за Општу болницу Чачак.

„Поред ових донација које су све веома значајне за нашу чачанску болницу, договорили смо са Принцезом Катарином и Престолонаслесником Александром још једну донацију крајем године која ће нашу болницу учинити још савременијом”, рекао је Тодоровић.

Градоначелник је истакао да је град Чачак буџетом определио новац за комплетну реконструкцију Опште болнице.

„ Буџетом за ову годину смо определили осам милиона динара за пројекат 32.500 метара квадратних комплетне реконструкције у првој фази. Пројекат је на самом крају, очекујемо да већ до краја августа месеца буде презентација тог пројекта и наравно, очекујемо да ћемо у апликацији Канцеларије за управљањем јавним улагањима тај новац да добијемо”, рекао је Тодоровић.

Уручењу медицинске опреме присуствовали су др Данијела Урошевић, помоћник Министра здравља Републике Србије за европске интеграције и међународну сарадњу, директор Опште болнице у Чачку др Радослав Милошевић, као и целокупно медицинско особље, који су се срдачно захвалили Њ.К.В. Принцези Катарини на овој вредној донацији.

„Данас је Општа болница Чачак богатија за ултразвучни апарат, ЦТГ апарат и стоматолошку столицу захваљујући Њ.К.В. Принцези Катарини и њеној фондацији. Ови апарати су нешто што ми до сада нисмо имали и надам се да ће се сада знатно побољшати квалитет рада у нашој здравственој установи и у крајњој консеквенси то ће се одразити и на повећање наталитета, имајући у виду један позитиван бренд који последњих шест месеци присутан у нашој болници, а то је повећање броја новорођенчади”, рекао је директор Опште болнице у Чачку др Радослав Милошевић.

Он наводи да би до краја године чачанска болница требало да прими још једну вредну донацију.

„Ми смо дали предлог да следећа донација буде од 10 најсавременијих болничких кревета, која ће се сместити у јединицу интензивне неге, други предлог је био апарат за лапароскопске интервенције на Гинекологији или опрема за једну операциону салу на Гинекологији. Било шта да од овога добијемо је заиста вредна донација која ће нама много значити”, рекао је др Милошевић.

Иначе, Фондација Принцезе Катарине је чачанској болници у априлу ове године већ донирала медицинску опрему у вредности од готово 100.000 евра.

РИНА


30.07.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO