Михајловићева са новим амбасадором Шпаније: Унапредити економску сарадњу двеју замаља

Београд - Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас с новоименованим амбасадором Краљевине Шпаније у Београду, Раулом Бартоломеом Молином, с којим је разговарала о билатералним односима и сарадњи две државе.

Михајловићева је том приликом истакла да Србија и Шпанија имају изузетне односе без отворених питања и изразила захвалност пријатељској Шпанији на доследном ставу када је статус Косова и Метохије у питању, као и на подршци у европским интеграцијама наше земље.

“Србија је данас политички и економски стабилна држава и сигурно да простора за сарадњу наше две државе има много. Шпанске компаније биле су укључене у велике инфраструктурне пројекте у Србији, пре свега на Коридору 10. Сада покрећемо нови инвестициони план и шпанске компаније су добродошле”, рекла је она.

Амбасадор Молина потврдио је подршку Шпаније на путу Србије ка ЕУ, као и у решавању питања Косова и изразио заинтересованост шпанских компанија за улагање у Србији.

“Снажно вас подржавамо на путу европских интеграција, јер је то пут ка стабилности и економском просперитету. Када је Косово у питању, политика Шпаније је јасна и неће се мењати, подржаћемо решење које је прихватљиво за Србију. Драго нам је да су успостављени директни летови из Београда ка Мадриду и Барселони, то ће допринети не само развоју туризма, већ и привредној сарадњи и приливу шпанских инвестиција, јер простора за то има много”, рекао је Молина.

На састанку је било речи и о унапређењу економске сарадње, те је договорено да се у Мадриду организује презентација потенцијала Србије, као и новог инвестиционог циклуса који наша држава покреће.

 

РИНА

31.07.2019.


Fotografije
Видео