Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·    


Михајловићева са новим амбасадором Шпаније: Унапредити економску сарадњу двеју замаља


Београд - Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас с новоименованим амбасадором Краљевине Шпаније у Београду, Раулом Бартоломеом Молином, с којим је разговарала о билатералним односима и сарадњи две државе.

Михајловићева је том приликом истакла да Србија и Шпанија имају изузетне односе без отворених питања и изразила захвалност пријатељској Шпанији на доследном ставу када је статус Косова и Метохије у питању, као и на подршци у европским интеграцијама наше земље.

“Србија је данас политички и економски стабилна држава и сигурно да простора за сарадњу наше две државе има много. Шпанске компаније биле су укључене у велике инфраструктурне пројекте у Србији, пре свега на Коридору 10. Сада покрећемо нови инвестициони план и шпанске компаније су добродошле”, рекла је она.

Амбасадор Молина потврдио је подршку Шпаније на путу Србије ка ЕУ, као и у решавању питања Косова и изразио заинтересованост шпанских компанија за улагање у Србији.

“Снажно вас подржавамо на путу европских интеграција, јер је то пут ка стабилности и економском просперитету. Када је Косово у питању, политика Шпаније је јасна и неће се мењати, подржаћемо решење које је прихватљиво за Србију. Драго нам је да су успостављени директни летови из Београда ка Мадриду и Барселони, то ће допринети не само развоју туризма, већ и привредној сарадњи и приливу шпанских инвестиција, јер простора за то има много”, рекао је Молина.

На састанку је било речи и о унапређењу економске сарадње, те је договорено да се у Мадриду организује презентација потенцијала Србије, као и новог инвестиционог циклуса који наша држава покреће.

 

РИНА


31.07.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO