Уз класичну, џез, духовну и рокенрол музику уживало више од 10 хиљада људи

Ариље - Више од 10 хиљада људи посетило је десети, јубиларни АРЛЕММ који је и ове године трајао 16 дана уз концерте, предавања и часове водећих музичара из целог света. Завршницу манифестације је обележио концерт Стефана Миленковића и камерног оркестра Музикон, Барселона Џипси Балкан Оркестра, Дел Арно Бенда и бенда Ничим Изазван. И ове године дешавања су преношена уживо путем Теленор 4Г мреже и љубитељи музике могли су да их прате и ван граница Ариља.

„Та енергија, идеја и племенитост с којом људи овде раде је несвакидашња. Ово „зрно“ сија на целом простору и то је клица и начин рада којим може да се промени цео свет, не само менталитет ове средине, јер овде људи заиста прихватају класичну музику, већ да буде модел којим можемо да створимо било шта“, каже Стефан Миленковић, који је држао и мастер клас са талентованим полазницима виолине.

Укупно је више од 150 младих полазника из земље и иностранства радило са врхунским предавачима и професорима виолине, виолончела, клавира, виоле, контрабаса, духовног појања, флауте, соло певања и гитаре, да би потом своје вештине показали на концертима на отвореном.

“Увек се трудимо да донесемо нешто ново и окупимо занимљиве и несвакидашње уметнике који са собом носе посебну енергију и чине да АРЛЕММ остаје у сећању сваког ко га посети. Задовољство нам је што смо за деценију постојања уз 1100 полазника радионица, неколико хиљада индивидуалних часова, велики број програма и концерата манифестацију мапирали као један од најквалитетнијих музичко-едукативних програма у Србији“, каже Драгутин Младеновић, директор АРЛЕММ-а .

Оснивач и организатор непрофитне манифестације АРЛЕММ је Удружење за ширење и подстицај музичке културе у Србији – МУЗИKУС, а реализацију су подржали Министарство културе и информисања, СОКОЈ, Министарство омладине и спорта, Општина и Библиотека Ариље, Туристички инфо центар Ариље, бренд Extreme Intimo, Гете институт и Теленор.

 

РИНА

05.08.2019.


Fotografije