Запалила се допонија Стањевине на уласку у Пријепоље

Пријепоље –  На самом уласку у Пријеопље несанитарна депонија смећа Стањевине гори од ноћас, снажан дим и непријатан мирис прекрио је део насеља Залуг.

Према речима директора Јавног комуналног предузећа “Лим” Ениса Мемишаховића узрок пожара се још увек не зна, ватрогасци се боре да га локализују.

“Пожар је букнуо синоћ око 23 часа, да ли је дошло до самозапаљења или је пожар подметнут још увек не знамо. Четири цистерне целу ноћ гасиле су пожар,” казао је Мемишаховић.

Командир Ватрогасно спасилачке јединице у Пријепољу Вујадин Ковачевић наводи да ватрогасци целу ноћ гасе пожар, помоћ им пружају и радници Комуналог предузећа.

“Ватрогасно спасилачке јединице предузимају све како би спречиле ширење пожара. Четири цистрне, две ватрогасне и две комуналне, целу ноћ натапају депонију. Међутим, због дебљине наслага које горе пожар је тешко угасити, потребно је да се депонија преспе тампоном”, истакао је Ковачевић.

Тренутно најјача ватра је на средишњем делу депоније која је дугачка више више од пола километра. Ветар носи дим целом Лимском долином и досеже скоро до Бистрице.

Иначе, несанитарна депонија Стањевина је већ деценијама еколошки проблем града на Лиму, последњи пут горела је пре две године.

 

РИНА/ПП МЕДИА

 

06.08.2019.


Fotografije