Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Нововарошки Дом здравља богатији за још једно теренско возило


Нова Варош – Нововарошки Дом здравља добио је ново теренско возило „Дачиа дастер” вредности два милиона динара. Новац за куповину аута обезбедила је локална самоуправа из свог буџета. Ово теренско возило је треће по реду које је Дом здравља добио у последњих четири године.

Према речима директора Дома здравља др Бранка Поповића ово је само наставак континуираног улагања у здравство и да ће ово теренско возило бити врло ефикасно и корисно како за запослене тако и за грађане којима је потребно пружити здравствену заштиту и негу.

„Поред донирања аута, општина је из буџета издвојила 1.5 милиона динара за набавку дијагностичке и лабораторијске опреме Служби за заштиту жена и Служби за заштиту деце и одраслих. Служба за заштиту жена добила је најмодернији гинеколошки сто и рефлектор, а крајем 2018. дониран је кардиотокограф са два пара сонди, најновији електронски микроскоп, као и сет од стотинак инструмената. Служби за заштиту деце и одраслог становништва набавили смо по један дванаетоканални ЕКГ апарат који ће помоћи у дијагностици обољења наших најмлађих и старијих пацијената, спинометар који служи за испитивање плућне функције, сет од 12 медицинских торби намењене за одсек хитне медицинске помоћи, сет ублага који служи за имобилизацију повреда екстремитета и две специјализоване столице намењене пацијентима који ваде крв”, истакао је др Поповић.

Директор Дома здравља додао је да је и Министарство здравља издвојило значајна средства ове године за унапређење здравствене заштите.

„Од средстава која смо добили од Министарства здравља набављена је стоматолошка јединица која се састоји од стоматолошке столице, пратећих инструмената и апарата ултразвучног скидања каменца. Они су такође издвојили додатних два милиона динара за набавку специјализованог аута који је намењен за превоз пацијената који иду на хемодијализу у Општу болницу Пријепоље”, казао је др Поповић.

Он истиче да инвестицијама ту није крај и да ће на јесен реализовати додатне планиране пројекте.

„Служба за заштиту жена биће богатија за најновији дигитални видео копоскоп, а средства су већ обезбеђена из буџета општине и тиме ћемо заокружити један инвестициони циклус у овој служби. Од Владе РС очекујемо реализацију великог пројекта, а то је реконструкција крова на старој згради болнице у којој су смештене службе опште праксе, лабораторије и хитне помоћи и вредност овог пројекта је 20 милиона динара. До краја године очекујемо и набавку санитетског возила”, рекао је др Поповић.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић изјавио је да буџетом за помоћ овдашњем здравству је опредељено пет милиона динара.

Из скромног општинског буџета трудимо се да што више помогнемо и опремимо Дом здравља. Због саме конфигурације терена и лакшег приступа пацијентима одлучили смо се да за набавку још једног теренског возила за Дом здравља. То ће, надамо се омогућити лекарима да брже стигну до грађана којима је помоћ потребна”, рекао је Васиљевић.

Први човек општине истакао је да нису помогли само преко возила, већ и у набавци савремене опреме за гинеколошко одељење.

Поред обнављања возног парка и набавке медицинске опреме, општина је издвојила још милион динара за изградњу паркинг простора који испод зграде педијатрије, гинекологије и стоматологије. Ово је није крај, ми ћемо наставити да издвајамо средства из буџета како би улагали у здравство”, истакао је Васиљевић.

 

РИНА


07.08.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO