Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·    


Autor: RINA.rs


Свечано отворен Парк младости


Чачак - Концертом на отвореном у среду 7. августа у Чачку свечано је отворен Парк младости. Пројекат је започет са изградњом скејт парка након вишегодишњих напора младих скејтера да се такав простор нађе и у граду на Морави.

Председник удружења Алтернатива за Чачак Милорад Обрадовић истакао је да су окупили различите тимове младих људи са којима су заједно успели да направе неколико садржаја поред Мораве.

„Успели смо да оформимо неколико различитих група људи, пре свега архитекти и уметника који су покушали са одређеним доприносом из њихове струке или жеље да ураде нешто по свом сензибилитету, направили смо простор да то и урадимо”, рекао је Обрадовић додајући да је ово добра прилика за отварање амфитеатра у Парку младости.

„Овај амфитеатар посвећен је Владиславу Петковићу Дису, а сам радио сам га заједно са архитектом Стефаном Радошевићем. А ову локацију смо изабрали зато што су сви Чачани блиски реци Морави. Они што бих истакао као круциални део пројекта је разумевање самог града Чачка и релевантних институција које су нам помогле да завршимо ову иницијативу”, рекао је Обрадовић.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић истакао је да није било младих људи који су покренули целу акцију пре неколико година, сада не би било ни лепо уређеног парка.

„Ово је пројекат младих и образованих људи на челу са Милорадом Обрадовићем младим архитектом из Чачка, који је са удружењем „Алтернатива за Чачак” покренуо иницијативу амфитеатра и скејт парка поред Мораве, али и оног што је важно, а то су Дани урбане културе истовремено. Ове године смо присуствовали петој годишњици манифестације и наставићемо и убудуће да још више развијамо тај фестивал”, рекао је Тодоровић.

Градоначелник је додао да је уређењем пешачке стазе испод моста, цео простор је очишћен и стављен у функцију, што представља битан потез који ће допринети томе да се коначно отвори пешачки коридор целокупном дужином десне обале од Борчеве хале до Бране на Морави. На тај начин ће новонастали парк постати централно место сусрета из неколико праваца.

„Локална самоуправа је заједно са овим младим људима успела да направи још неколико садржаја који су простор Мораве обогатили са новим садржајима. Чачку су потребни овакви садржаји и ми ћемо их увек подржати”, рекао је Тодоровић.

Иначе, бројни Чачани синоћ су присуствовали богатом програму у амфитеатру Парка младости у коме су наступили браћа Теофиловић, гитариста Мирослав Тадић, као и виолинисткиња Ивет Холцварт која је тренутно на Балканској турнеји. У паузама између нумера које су издводили, глумац Небојша Дугалић говорио је стихове Владислава Петковића Диса коме је амфитеатар и посвећен.

 

РИНА


08.08.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO