Покрет три плус: Да нам млади не гину на путевима

Покрет за децу ТРИ ПЛУС у свом саопштењу достављеном медијима позвали су све се укључе како би заједничким снагама спречили несреће које се дешавају на путевима Србије у којима највише страдају млади. У саопштењу се даље наводи:

„Суочени са чињеницама да нас је у Србији сваког дана било 105 мање на основу природног прираштаја и наговештајем да се у 2019.години више беба родило за исти период него у прошлој години,оно што нам најмање треба је црна статистика о губитку живота младих у саобраћајним несрећама што ће поново довести до тога да нас је све мање.

Податак да је 63 особе страдало у саобраћајним несрећама у месецу јулу нам говоре да Србија има жртве као да у неким несрећним временима када је била захваћена ратним страхотама.

Апелујемо на Министарсво унутрашњих послова да појачају контроле у времену годишњих одмора,а нарочито испед угоститељских објеката где млади излазе у летњем периоду.
Покрет за децу ТРИ ПЛУС позива и родитеље да својој деци објасне коју одговорност имају према свом животу,али и животу других ,а сви заједно према Србији јер ће нестати уколико се овакав тренд узалудног губљења живота настави.

НИКО НАС НЕ МОЖЕ САЧУВАТИ,АКО МИ НЕ САЧУВАМО САМИ СЕБЕ!”, каже се у саопштењу.

РИНА

09.08.2019.


Fotografije