Аутопут Милоша Великог отвара се у Љигу:Овако изгледа тунел Бранчић који је задавао муке ФОТО, ВИДЕО

Љиг – Спајање деоница на Коридору 11 заказано је за 18. август у Љигу, на улазу у тунел Бранчић. Траса од Обреновца до Љига дугачка је 58 километра и подељена у три деонице: Обреновац – Уб (22км), Уб – Лајковац (12,5км) и Лајковац – Љиг (24км).

 

“Ово ће бити модеран ауто-пут изграђен по свим стандардима, ширине је 28,4 метара, са брзом, средњом и зауставном коловозном траком. У току су завршни, козметички радови попут прања коловоза и све ће бити спремно до 18. августа кад ће ова деоница бити пуштена у саобраћај”, рекао је Небојша Павловић, саветник министраке саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зоране Михајловић.

 

Коридор 11 кроз Србију зваће се Аутопут Милоша Великог по прослављеном српском владару. И док је вођа Другог српског устанка свој народ против Турака водио преко брда, његови потомци два века касније ићи ће – кроз брдо! Најзахтевнија тачка на деоници од Обреновца до Љига управо је тунел Брначић, дуг 944 и широк 8,5 метара, који је због лоших геолошких услова успорио радове.

09.08.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 4