Zakucao se u prikolicu kamiona: Saobraćajna nezgoda kod Brodareva, jedno lice povređeno (FOTO)     ·     Novi detalji: Pet osoba povređeno u žestokom sudaru u Čačku, tri žene i dva muškarca primljeni u Urgentnu službu     ·     Saopštenje Skupštine Srbije: Ovako će objavljivati podaci o broju birača u svakom mestu     ·     Karambol u centru Čačka: Žestok sudar nekoliko vozila na raskrsnici, tri osobe povređene (FOTO)     ·     Vatreni obračun na autobuskoj stanici u Budvi: Mladići iz Berana fizički napali Budvanina, ovaj jednog od njih sutradan sačekao sa pištoljem i upucao     ·     Kristina i Milica ponos Srbije: Njihov san je - vojnička uniforma i čin podoficira, samoincijativno se prijavile na zahtevan i težak ali veoma perspektivan kurs (FOTO)     ·     Uboden nožem u srce u centru grada, izdahnuo na klupi: Danas se navršava punih osam godina od tragedije koja je pogodilla Čačak, sećanje na divnog mladića i dalje živi (FOTO)     ·     Studentski dom košta samo 10 evra mesečno, a dobija se i zagarantovana novčana stipendija: Besplatno školovanje za srpske srednjoškolce u Rusiji     ·     Vlast i delovi opozicije podržali spajanje izbora     ·     Krivična prijava protiv osumnjičenog za tešku krađu     ·     Ovako izgleda evropski "seljački turizam": Janko iz Slovenije napravio pravi spektakl na svom imanju, most od sibirskog bora, automat za ishranu prasića, plivanje u bazenu sa ribama i još mnogo toga (FOTO)     ·     Suvoborski Čak Noris, jači od groma i od konja: Mladena i Kokana udarila sila nebeska, životinja odmah nastradala a njemu nije bilo ništa - postao medicinski fenomen (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Са овог места пратиће се сваки метар у тунелу Бранчић:Погледајте како је опремљен оперативни центар


Љиг – Савремено опремљен Техничко – оперативни центар налази се на излазу из тунела Бранчић и са тог места оператери ће 24 сата дневно у три смене пратити сва дешавња у тунелу, али и на прилазима на деоници аутопута од Обреновца до Љига.

 

“У овом центру прати се сваки метар у тунелу и овде се препознају све могуће инцидентне ситуације. Имамо потпуни преглед у свих 940 метара дужине, али и петље у Љигу која је одавде удаљена три километра. Видео надзором покривен је цео тунел, а камере су постављене на сваких 60 метара. Детектује се сав саобраћај и све потенцијалне сметње. Тунел је комплетно опремљен и електро-напајањем, а сигнализација већ упаљена”, рекао је Зоран Петровић, из Техничко – оперативног центра.

 

Тунел Бранчић био је најзахтевнија тачка приликом изградње деонице Коридора 11 од Обреновца до Љига. Дугачак је 940, а широк 24,5 метара и опремљен је између осталог и системом за вентиалцију, СОС и системом за детектовање пожара.

 

“У тунелској цеви постији сигнал за мобилни телефон, али се свакако не препоручује његово коришћење. Уколико дође до било какве сметње у саобраћају, пале се аларми, а оператери одмах реагују. Све инцидентне ситуације су предвиђене и реагује се по већ унапред утврђеним сценаријима, тако да ништа не може да нас изненади”, каже саветник министарке саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре у Влади РС, Небојша Павловић у изјави за РИНУ.

 

РИНА

 


10.08.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO