Угашен пожар на депонији Стањевине

Пријепоље - Након седам дана житељи Пријепоља напокон могу да одахну, пожар на несанитарној депонији Стањевини, угашен је.

Депонија је пресута дебелим слојем земље и тврдог материјала па упркос високој спољној температури нема опасности од избијања новог пожара.

Пуних седам дана трајала је борба ватрогасаца и радника Комуналног предузећа са ватреном стихијом, а након проглашења ванредне ситуације у помоћ су притекле машине и механизација ужичких „Путева”, који су депонију прекрили земљом и дебелим слојем тампона. Директор ЈКП „Лим” из Пријепоља Енис Мемишаховић каже да пламена, на депонији, нема још од петка, те да се само спорадично појављивао дим.

Иначе, тешке машине „Путева“ насуле су више од 5.000 кубика земље и другог материјала по депонији. Екипа Јавног комуналног предузећа „Лим“ са расположивом механизацијом и даље дежура на депонији.

Пожар на депонији био је повод да незадовољни мештани затраже од надлежних да хитно реагују и затворе депонију, а на иницијативу готово 500 житеља Душманића, Хашимбеговића поља и Залуга, насеља која гравитирају око несанитарне депоније Стањевине, председник месне заједнице Пријепоље Един Бећировић заказао је за уторак збор грађана.

Мештани три насеља, која су најугроженија пожаром са Стањевина, овим скупом желе да укажу још једном надлежним органима на проблем који имају.

РИНА/ПП Медиа

13.08.2019.


Fotografije