Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Почело је: Званично отворен први Сабор виолиниста у Прањанима (ФОТО + ВИДЕО)


Горњи Милановац, Прањани - Засвирале су виолине кроз сувоборско село Прањани. Уз звуке песме „Свилен конац" подигнута је саборска застава и званично отворен први Сабор виолиниста у Србији.
"Поштовани сабораши, велика ми је част да могу да отворим Сабор виолиниста који ће бити записан као манифестација која нас је све ујединила, а Гвозден Николић све нас је окупио да отворимо нову страницу историје. Овај крај у будућноти имаће велики туристички потенцијал. Сабор виолиниста има велики значај за Прањане, али и за читаву Србију. Надамо се да ћемо расти из године и годину и да ће Сабор постати традиција овог краја", рекао је Дејан Ковачевић, председник Саборсаког одбора.

На прањанској позорници с фантастичним звуцима село су први разгалили Словенци. Бенд Террафолк комбиновањем класичних и модерних композиција одушевио је посетиоце првог Сабора виолиниста у Србији.

Да је ово манифестација која обећава показао је громогласан аплауз и задовољство свих присутних који су се окупили испред Дома културе.
Следе три саборска дана обојена најлепшим тоновима који гађају право у срце.

Вечерас на главној бини на Стадиону наступиће млади такмичари жељни доказивања, а Сабор виолиниста у Прањанима одличан је начин да утабају свој пут до врха.

РИНА


16.08.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO